Γεννηματά: Η ΝΔ να εγκαταλείψει την άγονη στάση για τη σύσταση του ΕΣΡ - iefimerida.gr

Γεννηματά: Η ΝΔ να εγκαταλείψει την άγονη στάση για τη σύσταση του ΕΣΡ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να προχωρήσει ο διαγωνισμός χωρίς τις καθεστωτικές παρεμβάσεις Παππά και τους περιορισμούς στον αριθμό των καναλιών δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της πρότασης για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια η κυρία Γεννηματά ζήτησε από τη Ν.Δ. να εγκαταλείψει την άγονη στάση για τη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς οδηγεί συνειδητά στο να αναπαραχθεί η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για έλεγχο του ΕΣΡ.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε:

«Επιτρέψτε μου μια αναγκαία πολιτική παρένθεση γιατί σε λίγες μέρες εδώ στην Βουλή, θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια συγκρότησης της ανεξάρτητης αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίζει κάθε θετική προσπάθεια για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με βάση τις Συνταγματικές προβλέψεις και τον αποφασιστικό ρόλο του ΕΣΡ στις διαδικασίες.

  • Πετύχαμε με τις προσπάθειές μας να ακυρώσουμε τα Κυβερνητικά σχέδια για το μαύρο στα κανάλια και για τον έλεγχο της ενημέρωσης.
  • Υποχρεώσαμε τον κ. Παππά να καταργήσει τις αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου του και να αποδώσει τις πλήρεις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, κατοχυρώνοντας και την "σύμφωνη γνώμη" του σε όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Η εξέλιξη αυτή πρέπει να οδηγήσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ, με πρόσωπα υψηλού κύρους και συναινετική λογική σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος.

Προτείναμε πριν λίγες ημέρες ως Πρόεδρο ένα πρόσωπο αδιαμφισβήτητου κύρους και ευρείας αποδοχής, τον καθηγητή κ. Γ. Σωτηρέλλη.

Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκροτηθεί η ανεξάρτητη αρχή και να προχωρήσει ο διαγωνισμός χωρίς τις καθεστωτικές παρεμβάσεις Παππά και τους περιορισμούς στον αριθμό των καναλιών.

Εδώ όμως θα κριθούν όλοι. Και η ΝΔ πρέπει να εγκαταλείψει την άγονη στάση της που ουσιαστικά οδηγεί συνειδητά στο να αναπαραχθεί η ασυδοσία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει κάθε σκέψη, για έλεγχο του ΕΣΡ και νέες μεθοδεύσεις που θα έχουν ως στόχο την επιβολή ελεγχόμενης ενημέρωσης, κάτι που θα αποτελεί πλήγμα για την Δημοκρατία.

Ο Ελληνικός λαός μας παρακολουθεί και θα βγάλει τα συμπεράσματά του.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γεννηματά ΕΣΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ