Συνεργασία Toyota-Mazda στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι μόνο - iefimerida.gr

Συνεργασία Toyota-Mazda στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι μόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ηλεκτροκίνηση δείχνει να είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, αλλά μέχρι να εξελιχθεί και να καθιερωθεί απαιτείται πέρα από χρόνος προσπάθεια και χρήμα.

Ετσι είναι λογικό να προκύπτουν συνέργειες όπως αυτές που φαίνονται να διαμορφώνονται μεταξύ της Toyota και της Mazda.
Οι δύο μεγάλες ιαπωνικές εταιρίες λοιπόν βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με στόχο την περεταίρω συνένωση των δυνάμεών τους αφενός σε ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αφετέρου με τεχνολογίες διασύνδεσης οχημάτων αλλά και με άλλους τομείς που θα βρουν εφαρμογή στα μελλοντικά οχήματα.

Μάλιστα ο ίδιος ο Akira Marumoto, αντιπρόεδρος της Mazda, επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία με την Toyota αφορά τουλάχιστον δέκα διαφορετικά τεχνολογικά πεδία, έτσι ώστε να μπορέσουν από κοινού και με οικονομίες κλίμακας να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές που γίνονται αυτό το διάστημα στην αυτοκίνηση.

Η συνεργασία Toyota-Mazda ξεκίνησε πέρσι, μετά από την υπογραφή μιας συμφωνίας, που θα οδηγούσε σε μία αμοιβαία επωφελή συνεργασία σε βάθος χρόνου. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η συμφωνία περιλάμβανε τους τομείς των εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας και των εναλλακτικών συστημάτων πρόωσης.
Ενδεικτικό αυτής είναι ότι, η Mazda θα κερδίσει τεχνογνωσία σε θέματα κυψελών καυσίμου και υβριδικής τεχνολογίας, ενώ με τη σειρά της η Toyota θα αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα των κινητήρων Skyactiv της πρώτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ