Παπαδημητρίου: Θα εστιάσουμε στην προσέλκυση επενδύσεων εντός του ευρώ -Λάθος όσα είπα για «παράλληλο νόμισμα» - iefimerida.gr

Παπαδημητρίου: Θα εστιάσουμε στην προσέλκυση επενδύσεων εντός του ευρώ -Λάθος όσα είπα για «παράλληλο νόμισμα»

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Οικονομίας άλλαξε και επισήμως χέρια, με τον Γιώργο Σταθάκη να δίνει τη θέση του στον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης, κάνοντας απολογισμό, αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους για τη δουλειά τους στο υπουργείο Οικονομίας.

«Η συνεργασία μου ήταν εξαιρετική με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και εύχομαι στο διάδοχο σχήμα να ανανεώσει την πολιτική του υπουργείου και να επιλύσει διοικητικά και θέσμικά θέματα του υπουργείου», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που του δείχνει και αναφέρθηκε στους στόχους του υπουργείου, όπως η προσέλκυση επενδύσεων και η μείωση των παθογενειών που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

«Να ευχαριστήσω για την προσφορά τον κ. Σταθάκη τους συνεργάτες του και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Εχουν γίνει πολλά στο υπουργείο από τα κόκκινα δάνεια, την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, τη ρύθμιση του κανονιστικού πλαισίου για την κατάρτιση των δημοσιών συμβάσεων, την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου. Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στα προγράμματα επιχειρηματικότητας», είπε και πρόσθεσε:

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν κοινό σκοπό. Φιλοδοξώ να υπηρετήσω την πατρίδα και την κυβέρνηση και με τη συμπαράταση σας θα αντιμετωπσίουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας»

«Θα εστιάσουμε στην προσέλκυση επενδύσεων δηλώνοντας τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση διατείνεται θετικά στους επενδυτές. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θσμούς», τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομίας.

«Τα στέρεα θεμέλια που έβαλε ο Γ. Σταθάκης και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις παθογένειες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της οικονομίας. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας αποτελεί κοινό σκοπό», είπε.

«Δεν υπάρχει παράλληλο νόμισμα»

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφερόμενος στις θέσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν για το παράλληλο νόμισμα έκανε λόγο για «λάθος». «Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήμουνα ακαδημαϊκός και οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πολλά πράγματα. Όταν έρχεται η στιγμή να υλοποιήσουν πρόγραμμα βλέπουν ότι μπορεί να έχουν πει και κάποια πράγματα λάθος. Δεν υπάρχει παράλληλο νόμισμα, τουλάχιστον απ΄ αυτή την κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον Γιώργο Σταθάκη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του για το ευρώ, τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι αυτή η εναλλακτική δεν υπάρχει και «αυτό θα είναι είναι ο δικός μου στόχος, ότι δεν υπάρχει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ