Ογκρατέν με πατάτες και σολωμό - iefimerida.gr

Ογκρατέν με πατάτες και σολωμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα υπέροχο, κάπως χειμωνιάτικο πιάτο. Θα σας δώσω την αυθεντική συνταγή, με σολωμό καπνιστό.


Υλικά

  • 700 γραμμάρια πατάτες κίτρινες, σκληρές, Νάξου
  • 4-5 φετούλες καπνιστό σολωμό
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
Ογκρατέν με πατάτες και σολωμό | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τις πατάτες και βράστε τις σε καυτό, αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, να μη λιώσουν
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς 
  • Όταν κρυώσουν κάπως οι πατάτες, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε φετούλες
  • Κόψτε το σολωμό σε λωρίδες και το σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε στρώσεις: 1 στρώση πατάτες, μια στρώση σολωμό
  • Ενδιαμέσως ρίξτε το σκόρδο και λίγο πιπέρι -Μη βάλετε αλάτι καθόλου
  • Η τελευταία στρώση να είναι πατάτες –Απλώστε παντού από πάνω παρμεζάνα
  • Περιχύστε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και βάλτε να ψηθεί στο φούρνο για 30 λεπτά
  • Αν χρειαστεί, προφυλάξτε το στην αρχή, με αλουμινόχαρτο
  • Μοναδικό πιάτο, τρώγεται και ως κυρίως με μια σαλάτα
Ογκρατέν με πατάτες και σολωμό | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ