Θρίλερ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Οριακά μπροστά η Χίλαρι - iefimerida.gr

Θρίλερ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις: Οριακά μπροστά η Χίλαρι

Φωτογραφία: AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θρίλερ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μόλις τρεις ημέρες πριν από την μεγάλη μάζχη για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τέσσερις νέες έρευνας που ήρθαν στη δημοσιότητα, φαίνεται πως κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο υποψηφίων, ωστόσο η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα. Οι δύο υποψήφιοι μπορούν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για ακόμη μία ημέρα γιατί την Δευτέρα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εκστρατείες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ipsos που έγινε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, η Κλίντον καταγράφει προβάδισμα ποσοστού 5% έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με την κυλιόμενη έρευνα, που διεξήχθη από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, το 44% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της Κλίντον, ενώ το 39% υπέρ του Τραμπ.

Αλλη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, τονίζει ότι η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Τραμπ (45% - 43%). Το προβάδισμα της Κλίντον ήταν τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου έξι μονάδες.

Δημοσκόπηση των Washington Post και του ABC News, καταγράφει προβάδισμα ποσοστού 4% της Κλίντον έναντι του Τραμπ (47% - 43%). Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών βρίσκεται εντός του ορίου στατιστικού λάθους. Δημοσκόπηση για λογαριασμό της McClatchy-Marist καταγράφει προβάδισμα δύο μονάδων της υποψήφιας των Δημοκρατικών (46% - 44%), σε μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από 1-3 Νοεμβρίου.

Ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων που διενήργησαν οι εταιρείες και υπολόγισε η εταιρεία RealClearPolitics, το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών μειώθηκε από τις πέντε μονάδες στα τέλη της περασμένης εβδομάδες σε λιγότερο από δύο μονάδες την Παρασκευή.

Τελυταία δημοσκόπηση δείχνει οριακά μπροστά την Κλίντον. Παρά το προβάδισμα της σε εθνικό επίπεδο δείχνει να έχει χάσει το προβάδισμα της σε μια σειρά από πολιτείες, συμφωνα με την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ιpsos. Tο προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών στην Φλόριντα, την Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν εξανεμίστηκε και πλέον η πρόβλεψη στις προαναφερθείσες κρίσιμες για το τελικό αποτέλεσμα είναι επίφοβη. Ωστόσο, το Ινστιτούτο αναφέρει πως η Κλίντον έχει ένα 90% πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοσκοπήσεις ΗΠΑ Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ