Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ανασχηματισμό: Ο πρωθυπουργός έδιωξε όσους αντιδρούσαν στις αποκρατικοποιήσεις - iefimerida.gr

Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ανασχηματισμό: Ο πρωθυπουργός έδιωξε όσους αντιδρούσαν στις αποκρατικοποιήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δικά του συμπεράσματα από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έβγαλε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το σχετικό τηλεγράφημα αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η νέα ελληνική κυβέρνηση ορκίστηκε το Σάββατο, μετά από έναν ελαφρύ ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός ελπίζει να προχωρήσει τις αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές.
«Είναι η ευκαιρία για μια νέα αρχή, η οποία θα μας δώσει την απαραίτητη εκκίνηση για να κάνουμε τα τελευταία μέτρα του μαραθωνείου», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Αυτός ο ανασχηματισμός δεν αλλάξει τα υπουργεία-κλειδιά. Διατηρεί στη θέση του τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κεντρικό διαπραγματευτή με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αγαπημένο παιδί του Ταμείου, καθώς και τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ανασχηματισμό: Ο πρωθυπουργός έδιωξε όσους αντιδρούσαν στις αποκρατικοποιήσεις | iefimerida.gr 0


Και ενώ οι δανειστές πιέζουν την Ελλάδα να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας έδιωξε από τις θέσεις-κλειδιά τους πολέμιους των αποκρατικοποιήσεων. Μάλιστα, τοποθέτησε υφυπουργό Οικονομίας τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα.
Ανάμεσα στους ελάχιστους νέους υπουργούς που μπήκαν στον ανασχηματισμό είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος διαδέχεται τον Γιώργο Σταθάκη, στον οποίο παραδόθηκε το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Ο προκάτοχός του Παναγιώτης Σκουρλέτης ήταν πολύ επικριτικός για τις αποκρατικοποιήσεις και μετατοπίστηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.
Τα ελληνικά ΜΜΕ έγραφαν τις τελευταίες ημέρες για πιθανό άνοιγμα σε σοσιαλδημοκράτες ή σε μια σαφή ανανέωση της κυβέρνησης, αλλά η ανάγκη να διατηρηθούν οι ισορροπίες με τον εθνικιστική σύμμαχό του των ΑΝΕΛ, προκρίθηκε. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε αμέσως ειρωνικά ότι πρόκειται για «ανασχηματισμό ανακύκλωση».

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε οριστεί τον Οκτώβριο του 2015 αλλά έχασε τη δημοφιλία της γιατί επέβαλε μέτρα λιτότητας όπως απαιτούν οι δανειστές.

Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ανασχηματισμό: Ο πρωθυπουργός έδιωξε όσους αντιδρούσαν στις αποκρατικοποιήσεις | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ