«Μπουρλότο» από Σαμαρά και στην απελευθέρωση φορτηγών - iefimerida.gr

«Μπουρλότο» από Σαμαρά και στην απελευθέρωση φορτηγών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτιές» ανάβει η Νέα Δημοκρατία και στο θέμα της απελευθέρωσης του κλάδου του φορτηγών- βυτιοφόρων την οποία έχει απαιτήσει η Τρόικα.

Μετά το «μπλόκο» στις επικουρικές συντάξεις που προκάλεσε μεγάλη ενδοκυβερνητική αναστάτωση , ο αρμόδιος τομεάρχης Μιχάλης Παπαδόπουλος ύστερα από συζητήσεις με την ηγεσία της ΝΔ εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος του στην επιτάχυνση της απελευθέρωσης του επαγγέλματος και συγκεκριμένα στην τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών κ. Μάκης Βορίδης. Η τροπολογία είναι όμοια με εκείνη που είχε επεξεργαστεί ο κ. Γιάννης Ραγκούσης και προβλέπει την απελευθέρωση από την 1η Ιανουαρίου 2012 των φορτηγών- βυτιοφόρων καταργώντας την διετή μεταβατική περίοδο του νόμου Ρέππα.

Η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει ότι η Τρόικα δεν έχει απαιτήσει την επιτάχυνση του ανοίγματος του συγκεκριμένου κλάδου και ότι ο αρμόδιος υπουργός έπιασε στον ύπνο τους φορτηγατζήδες αφού τους είχε ενημερώσει ότι δεν επρόκειτο να αλλάξει κάτι.

Στην περίπτωση που η ΝΔ δεν ψηφίσει την τροπολογία ενδεχομένως να δημιουργηθεί ανάλογη κρίση με αυτή που προέκυψε με τις επικουρικές συντάξεις γεγονός που μπορει να έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην πορεία της κυβερνσης και στην ημερομηνία των εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ