Daily Mail: Πρόσφυγες στην Ελλάδα πληρώνουν λαθρέμπορους να τους γυρίσουν στην Συρία - iefimerida.gr

Daily Mail: Πρόσφυγες στην Ελλάδα πληρώνουν λαθρέμπορους να τους γυρίσουν στην Συρία

Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, με ορισμένους από αυτούς να ζητούν από λαθρέμπορους να τους γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, μετά το κλείσιμο των συνόρων δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, πολλοί προτιμούν να επιστρέψουν στις πατρίδες, πληρώνοντας λαθρέμπορους, παρά να μείνουν στην Ελλάδα.

«Δώστε μου τα χρήματα για να πληρώσω τον διακινητή μου και εγώ θα επιστρέψω στη Συρία. Εκεί ο θάνατος θα είναι γρήγορος. Εδώ, πεθαίνουμε αργά», είπε στην εφημερίδα ο Ταέρ αλ Ναχίρ από την Συρία, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Ελλάδα με την οικογένειά του εδώ και επτά μήνες.

Ο Ταέρ κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες πως τους συμπεριφέρονται «χειρότερα και από σκυλιά», ενώ αναφέρει πως η κατάστασή του είναι χειρότερη τώρα απ' ότι ήταν στην Συρία.

«Θέλω να επιστρέψω στη Συρία. Υπάρχει πόλεμος στη χώρα μου, αλλά στην Ελλάδα ζούμε εφτά μήνες σαν φυλακισμένοι», λέει ο Αντάν από το Χαλέπι.

«Φτάσαμε στο Διδυμότειχο, κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας με την οικογένειά μου, μετά από μήνες στους δρόμους, δίχως στέγη. Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουμε τα στοιχεία μας και από εκεί στην Ειδομένη, όπου καθίσαμε τρεις μήνες, περιμένοντας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Πλέον αντιληφθήκαμε πως τα σύνορα είναι κλειστά για μας και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας», περιγράφει.

Περισσότεροι από 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης να χωλαίνει.

Ελπίδα γι' αυτούς τους ανθρώπους, όπως σημειώνει η Daily Mail, είναι η υποβολή αίτησης ασύλου, «μια διαδικασία χρονοβόρα και τρομακτική σε μια χώρα βυθισμένη στην κρίση, με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Daily Mail πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ