Η Αστυνομία αναζητά ακόμη 38 άτομα για την συμμορία των Ρομά - Τρεις ύποπτοι αστυνομικοί - iefimerida.gr

Η Αστυνομία αναζητά ακόμη 38 άτομα για την συμμορία των Ρομά - Τρεις ύποπτοι αστυνομικοί

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ η λεία τους, τουλάχιστον 89 μέλη, δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης, ασύρματοι, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία, συνθέτουν το παζλ της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.

Κηφισιά, Διόνυσος, Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Κρυονέρι, Σταμάτα, Περιστέρι και Γλυφάδα, η δράση τους η οποία όμως έφτανε μέχρι την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη και την Ορεστιάδα.

51 μέλη της συνελήφθησαν, αναζητούνται ακόμη 38 άτομα ενώ ερευνάται ο ρόλος των τριών αστυνομικών που φέρονται ότι παρείχαν πληροφορίες στην εγκληματική οργάνωση.

Τα μέλη της έκαναν «μπούκες» σε σπίτια απενεργοποιώντας τους συναγερμούς, τους οποίους έριχναν σε κουβάδες κόβοντας τις τηλεφωνικές συνδέσεις, άρπαζαν χρηματοκιβώτια και τιμαλφή και εξαφανίζονταν με πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία δεν δίσταζαν να εμβολίζουν αυτοκίνητα της αστυνομία. Η εγκληματική οργάνωση χωρίζονταν σε 2 ομάδες οι οποίες με την σειρά τους διαιρούνταν σε υποοδομάδες για να μην κινούν υποψίες και να ρίχνουν σταχτη στα μάτια της αστυνομίας.

Χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, κλεμμένες πινακίδες αυτοκινήτων αλλά και ειδικούς κωδικούς κατά την διάρκεια των συνομιλιών τους με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν την σύλληψη τους. Τα λύτρα τους τα προωθούσαν σε υπεράνω υποψίας κλεπταποδόχους οι οποίοι με την σειρά τους τα πουλούσαν βάζοντας στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Η απρόσκοπτη, μακροχρόνια και έντονα αποτελεσματική δράση τους προσέδωσε στις υπό εξέταση εγκληματικές οργανώσεις εξαιρετική φήμη στον χώρο του υποκόσμου με αποτέλεσμα ετερόκλητα κακοποιά στοιχεία να προσεγγίσουν μέλη τους προσφέροντας με το αζημίωτο πληροφορίας για πιθανούς στόχους».

Υπόδικοι ή κατάδικοι στο παρελθόν για διαρρήξεις οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους, αν και ήταν άεργοι, ζούσαν στην απόλυτη χλιδή, σε πολυτελείς μεζονέτες στη Δυτική Αττική και τη Θεσσαλονίκη ενώ οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα κατέχουν πανάκριβα αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη. Η αγάπη τους άλλωστε για τα αυτοκίνητα ήταν το διακριτικό στοιχείο αυτής της συμμορίας η οποία διέθετε μεγάλο «στόλο» οχημάτων, κατά κανόνα μεγάλης ιπποδύναμης τα οποία μεταβίβαζαν εικονικά σε ανυποψίαστα ή και ανύπαρκτα πρόσωπα. Τα δικά τους πολυτελή αυτοκίνητα τα μέλη της συμμορίας τα χρησιμοποιούσαν μόνο για τις μετακινήσεις τους και όχι για τη …δουλειά, όπως συνήθιζαν στους καταγεγραμμένους διαλόγους τους, ν’ αποκαλούν τις κλοπές.

Για να ξεφεύγουν από την μύτη των Αρχών κάθε φορά που χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητρο για κλοπή το άλλαζαν χρώματα ενώ το έστελναν για βιολογικό καθαρισμό προκειμένυν να μην ανευρεθεί ίχνος γεννετικού υλικού.

Είναι χαρακτηριστικό πως, μόλις σε ένα μήνα, μέλη μίας υποομάδας άλλαξαν τέσσερις φορές το χρώμα σε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο που έπαιρναν στις «επιχειρήσεις» τους! Το CEAT LEON που χρησιμοποιούσαν, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, στις διαρρήξεις τους είχε αλλάξει χρώμα 10 φορές!

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας που αριθμεί περισσότερες από 160 σελίδες, επισημαίνεται με έμβαση η εκδικητικότητα που έδειχναν τα μέλη της συμμορίας στα θύματά τους. Όπως αναφέρεται τα θύματα επωμίζονταν εκτός από το βάρος της απώλειας των περιουσιακών τους στοιχείων και αυτό της επισκευής και ανακατασκευής των χώρων του σπιτιού. «Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι κατά την κακοποιό δράση του, επιδίδονταν συστηματικά σε βανδαλισμούς, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές σε έπιπλα, μπανιέρες, πλακάκια κλπ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άφηναν ακόμη και τις βρύσες ανοικτές προκειμένου να πλημμυρίσουν οι οικίες των θυμάτων τους. Αποτέλεσμα των παραπάνω πράξεων ήταν η πλέον αποθαρρυντική εικόνα της λεηλασίας και της καταστροφής κατοικιών και χώρων εργασίας, η οποία επιβεβαιώνει τη διαφθορά χαρακτήρα, την αντικοινωνικότητα και τα ταπεινά ένστικτα που χαρακτηρίζουν τους αυτουργούς τους.»

Στους διαλόγους των μελών της σπείρας που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι ξεκάθαρη η προσπάθειά τους να μην προδοθούν από τις συνομιλίες τους.

Μ.Χ Μπορείς να μου βρεις άτομο να έρθει να τα δει τώρα γιατί είναι πολλά και καλά;

Α.Α: Που;

Μ.Χ.: Αθήνα

Α.Α.: Αθήνα ε, τι πράγματα είναι;

Μ.Χ.: Rolex, Cartier, Bulgari…

Σε άλλο διάλογο, οι κατηγορούμενοι περιμένουν να φτιάξουν τη διάθεσή τους από τις….κλοπές!

Σ.Δ: Έλα Μπιλ, τι κάνεις;

Μ.Β.: Τι να κάνω ρε. Αμα πας για κανένα μεροκάματο (κλοπή) πάρε με και εμένα γιατί είμαι χάλια

Σ.Δ ναι βρε, το απόγευμα θα τα πούμε, εντάξει; Τώρα περιμένω να πάω για δουλειά(κλοπή) στέλνουν ένα YARIS ασημί, ξέρεις…

Σε άλλο σημείο, συζητούν για το ποιοι θα συμμετέχουν σε μία ακόμη διάρρηξη.

Ρ.Α :Ακούς; Δύο συζητήσεις να σου πω, πας; Ναι ή όχι; Έχω μία δουλειά με τσιγγάνους, ξέρω μία δουλειά να την κάνουμε.

Ρ.Σ: Ερχομαι να την κανω αλλα δεν θέλω πολλά άτομα

Ρ.Α Το πολύ έξι άτομα, εσύ, εγώ ο Άλκης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστυνομία συμμορία Ρομά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ