Τι αποκαλύπτουν τα νέα mail της Χίλαρι Κλίντον για την ελληνική κρίση [pdf] - iefimerida.gr

Τι αποκαλύπτουν τα νέα mail της Χίλαρι Κλίντον για την ελληνική κρίση [pdf]

Φωτογραφία: StatickFlickr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Μάη του 2010, η ελληνική Βουλή ψήφιζε το πρώτο πρόγραμμα βοήθειας για τη χώρα μας.

Παράλληλα, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Σάιμον Τζόνσον, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, αρθρογραφούσε στους New York Times, γράφοντας ότι το ελληνικό πακέτο «διάσωσης» είναι δραματικό και απέχει μακράν από το να σταθεροποιήσει τη ζώνη του ευρώ.

Λίγο αργότερα, η Ανν Μαρί Σλότερ, δικηγόρος, πολιτικός αναλυτής και πολιτικός επιστήμονας στις ΗΠΑ, έστειλε το σχετικό άρθρο στην τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Στο συγκεκριμένο email υπήρχε και το σχόλιο της Σλότερ, η οποία έλεγε ότι η ΕΕ το ΔΝΤ και το Κογκρέσο των ΗΠΑ είχαν την ελπίδα ότι με την ελληνική διάσωση θα κερδιζόταν χρόνος για τη διάσωση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο email δόθηκε στη δημοσιότητα από το FBI χθες (3/11), έξι χρόνια μετά την απόστολή του, στο πλαίσιο της εξέτασης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ.

Δείτε το email


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ