Ρόδος: Οικοδόμος χρωστά 60.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, ενώ ποτέ δεν ήταν ασφαλισμένος στο ταμείο - iefimerida.gr

Ρόδος: Οικοδόμος χρωστά 60.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, ενώ ποτέ δεν ήταν ασφαλισμένος στο ταμείο

Φωτογραφία Αρχείου: Icon Press/Γιώργος Ιωάννου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένας 54χρονος Ροδίτης, οικοδόμος στο επάγγελμα, βρέθηκε να οφείλει σημαντικά ποσά στον ΟΑΕΕ από δραστηριότητες που ουδέποτε είχε.

Ο 54χρονος υπέβαλε χθες (3/11) μήνυση κατά παντός υπευθύνου για απάτη, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, αφού υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε εμπορική ιδιότητα, ούτε ατομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, στη μήνυσή του περιγράφει ότι άγνωστος δράστης, σε χρόνο που δεν μπορεί επακριβώς να προσδιορίσει, κατάφερε να πλαστογραφήσει την αστυνομική ταυτότητά του, χωρίς να το αντιληφθεί με σκοπό να προσπορίσει ίδιον περιουσιακό όφελος με αντίστοιχη βλάβη του. Ειδικότερα, με αυτήν πραγματοποίησε εγγραφή στο ασφαλιστικό ταμείο του ΟΑΕΕ, χρεώνοντας εκείνον ως φερόμενο ασφαλισμένο – ελεύθερο επαγγελματία.

Ο 54χρονος Ροδίτης υποστήριξε ότι απέκτησε γνώση και εικόνα της υπόθεσης και της εγκληματικής εις βάρος του δραστηριότητας, όταν το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου του έτους 2016, ξεκίνησε τη διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών για να λάβει στεγαστικό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα. Με έκπληξη, πληροφορήθηκε ότι εμφαίνεται ληξιπρόθεσμη οφειλή του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Παρά το γεγονός ότι διαβεβαίωσε τους υπαλλήλους της Τράπεζας ότι πρόκειται περί λάθους, ή συνωνυμίας, καθώς ήταν εργάτης και μάλιστα σχεδόν αναλφάβητος και όχι ελεύθερος επαγγελματίας, του είπαν ότι δεν μπορεί να λάβει δάνειο.

Ακολούθως ερευνώντας το θέμα, μετέβη στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου, όπου του επιβεβαίωσαν εμφαινόμενη οφειλή του προς τον ΟΑΕΕ. Του έδωσαν μάλιστα απλό φωτοαντίγραφο καταστατικού εταιρείας στο Γαλάτσι Αττικής που τον φέρει ως ομόρρυθμο μέλος της, με ποσοστό 49% και ημερομηνία έναρξης 18/09/2002.

Από τον ΟΑΕΕ ενημερώθηκε ότι φαίνεται να οφείλει το ποσό των 59.043,82 ευρώ παρότι ο ίδιος είναι ασφαλισμένος μόνο στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ).


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΑΕΕ οικοδόμος ΙΚΑ απάτη μήνυση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ