Λοβέρδος: «Πακέτο» 16 μέτρων για να μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες - iefimerida.gr

Λοβέρδος: «Πακέτο» 16 μέτρων για να μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες

Ανδρέας Λοβέρδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα «πακέτο» 16 μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, προκειμένου να μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες, βρίσκοντας όμως απέναντί του τους φαρμακοποιούς.

Το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας συμμετείχε σε σύσκεψη με τους διοικητές Νοσοκομείων, στην οποία και ανακοίνωσε πως υπάρχει σημαντική μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών. Όπως είπε, το ποσοστό θα πέσει στο 15% από 23% που είναι σήμερα (18,5% χωρίς τους φόρους).

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) όμως δεν άφησε το γεγονός δίχως να το σχολιάσει. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με δηλώσεις του, είπε πως τέτοιες κινήσεις οδηγούν στην εξόντωση του φαρμακείου της γειτονιάς. «Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μας καταστρέψει. Το χάος που θα επικρατήσει είναι αποκλειστική του ευθύνη», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξέδωσε το νέο δελτίο τιμών το οποίο περιλαμβάνει μειώσεις στις τιμές γενόσημων και εκτός πατέντας φαρμάκων. Το νέο δελτίο τιμών θα τεθεί σε ισχύ αύριο, ειδικά όμως για τους φαρμακοποιούς και τους ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών θα ισχύει από τις 15 Ιανουαρίου. Έως τότε θα έχει απορροφηθεί το στοκ των φαρμάκων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, τα έτη 2010 και 2011, καθώς όπως είπε η μείωση είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις τους. Μάλιστα, σημείωσε ότι το 2012 θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση με μεγαλύτερη ένταση, προκειμένου να υπάρξει μείωση του όγκου φαρμάκων. Ο υπουργός ανέφερε επίσης, ότι το πρώτο ενδεκάμηνο του 2011 η νοσοκομειακή δαπάνη (φάρμακα και υλικά) μειώθηκε κατά 12%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ