Η συμμορία των Ρομά είχε δίαυλο επικοινωνίας με την Αστυνομία - Πλαστά κρατικά έγγραφα σε δίκες και απόπειρες δωροδοκίας - iefimerida.gr

Η συμμορία των Ρομά είχε δίαυλο επικοινωνίας με την Αστυνομία - Πλαστά κρατικά έγγραφα σε δίκες και απόπειρες δωροδοκίας

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστιες και πολύ σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις που φέρνει στο φως η δικογραφία για την συμμορία των Ρομά με τους 89 κατηγορούμενους που «ρήμαξε» την Αττική με ληστείες.

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες επιδείκνυαν και εκδικητικότητα απέναντι στα θύματα τους, καθώς κατά την δράση τους εντός των σπιτιών επιδίδονταν σε βανδαλισμούς, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές σε έπιπλα, μπανιέρες, πλακάκια και άφηναν ανοιχτές τις βρύσες προκείμενου να πλημμυρίσουν οι οικίες.

Μάλιστα, στις ελάχιστες – συγκριτικά με την δράση τους – περιπτώσεις που βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι δράστες προσκόμιζαν είτε πλαστά έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες, είτε ακόμη και εξέφρασαν την θέληση τους να δωροδοκήσουν τους κρατικούς λειτουργούς προς όφελος τους.

Μάλιστα, ένας εξ' αυτών σε προφίλ του στο Facebook είχε αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο από άδεια δικαστική αίθουσα όπου πραγματοποιούσαν εικονικές δίκες παριστάνοντας τους κατηγορούμενους, είτε και τους δικαστές!

Οταν μέλη της συμμορίας πληροφορήθηκαν ότι οι Αρχές ερευνούν συγκεκριμένες υποθέσεις εις βάρος τους, αναζητούσαν τρόπο να έρθουν σε επαφή με αξιωματικούς προκειμένου να τους δωροδοκήσουν.

Και εκεί προστίθεται στην δικογραφία και το ζήτημα της εμπλοκής αστυνομικών. Σύμφωνα με το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει η υποβοήθηση των εγκληματικών οργανώσεων από μέλη της ΕΛΑΣ, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι αστυνομικοί παρείχαν πληροφόρηση σε αρχηγικά μέλη της οργάνωσης με αποτέλεσμα είτε να ματαιώνεται η δράση τους, είτε να δυσχεραίνεται το έργο των Αρχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρομά συμμορία αστυνομία ληστείες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ