Τούρκος υπουργός: Οπαδοί του Γκιουλέν μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη Θράκη - iefimerida.gr

Τούρκος υπουργός: Οπαδοί του Γκιουλέν μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στη Θράκη

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιούλ (FETÖ) μπορεί να προκαλέσει αναταραχές στην Θράκη, υποστηρίζει Τούρκος υπουργός.

Σύμφωνα μάλιστα με την Hurryiet ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομερ Τσελίκ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα προειδοποίησε γι' αυτό το ενδεχόμενο Ελληνες αξιωματούχους.

«Ξέρουμε πως δραστηριοποιούνται για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη. Ενημερώθηκα από φίλους και θα επιμείνουμε στην ευαισθησία μας σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Τσελίκ μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο Τούρκος υπουργός επέμεινε στον όρο «Δυτική Θράκη» κάνοντας λόγο για ενδεχόμενο ταραχών από το κόμμα του Γκιουλέν «ανάμεσα στους συμπατριώτες μας και την κοινότητά μας».

Ως γνωστόν, ο Ερντογάν έχει κατονομάσει τον 75χρονο ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που ζει στις ΗΠΑ, ως τον εγκέφαλο πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ζητά την έκδοσή του, ενώ θεωρεί το ισλαμικό φιλανθρωπικό τάγμα του τρομοκρατική οργάνωση.

Ο κ. Τσελίκ έκανε και αναφορά στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα δεν συζητά διαπραγματεύσεις επί του θέματος των εγγυήσεων για το νησί.

Τέλος, ερωτηθείς για την κατάληψη από νεοναζιστές του χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθεί τζαμί στο Βοτανικό, τόνισε πως η κατασκευή του τζαμιού θα ενισχύσει τον πλουραλισμό σε μια ευρωπαϊκή πρωτέυουσα και την εσωτερική, κοινωνική της ειρήνη.

Πηγή: hurriyet

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ