Δίκη Φύσσα: «Η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ως δουλέμπορος στο Πέραμα -Μοίραζε δουλειές» - iefimerida.gr

Δίκη Φύσσα: «Η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ως δουλέμπορος στο Πέραμα -Μοίραζε δουλειές»

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δουλεμπορικός» ήταν ο ρόλος του σωματείου της Χρυσής Αυγής στη ζώνη του Περάματος, για τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου Αττικής Σωτήρη Πουλικόγιαννη, ο οποίος κατέθετε για τρίτη ημέρα σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Σωτήρη, εγώ δεν έχω πρόβλημα μαζί σου αλλά αυτοί μου είπαν πως θα βρω δουλειά γιατί τα έχουν καλά με τους εργολάβους. Γι' αυτό το Σωματείο της Χρυσής Αυγής το λέμε δουλεμπορικό» υποστήριξε ότι τού είπε ένας συνάδελφός του.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης ανέφερε ακόμη ότι η Χρύση Αυγή μοίραζε υποσχέσεις για δουλειά στη ζώνη, με απώτερο στόχο να την ελέγχει.

Η επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013, λίγες ημέρες πριν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ήταν, σύμφωνα με το μάρτυρα στοχευμένη. : “Η επίθεση δεν αφορούσε εμάς, αφορούσε το πώς θα αλλάξει,πώς θα λειτουργεί η Ζώνη με βάση όσα συμφωνήθηκαν”. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας: “Δεν ξέρω ποια θα ήταν η συνέχεια αν δεν είχε πάρει η υπόθεση αυτήν την διάσταση, γιατί οι απειλές ακόμη και σήμερα συνεχίζονται.”

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε για δεύτερη φορά στον Παύλο Φύσσα, καταθέτοντας ότι είχε δουλέψει στα Ναυπηγεία και ήταν μέλος του Συνδικάτου. «Δυστυχώς είχε δουλέψει με κάποιους από αυτούς που εμπλέκονται στην δολοφονία του. Ηταν ένα τρομερό παιδί και στην δουλειά και στις παρέες. Δεν δημιουργούσε προβλήματα, ήταν γελαστός, είχε κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, σκάρωνε στιχάκια και στην δουλειά επάνω», τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος αναφερόμενος στην δολοφονία του μουσικού πως ο γιατρός που είχε παραλάβει το άψυχο σώμα του, του είχε πει για τον δράστη του μαχαιρώματος «ή αυτός που το έκανε το έχει ξανακάνει ή έχει εκπαιδευτεί ειδικά για αυτό το πράγμα».

Ο μάρτυρας μίλησε για τις δηλώσεις και τα μηνύματα που έστελνε εκείνη την περίοδο η ηγεσία της Χρυσής Αυγής στις κλιμακούμενες επιθέσεις που γίνονταν, υποστηρίζοντας ότι "εκείνη την περίοδο κυριαρχούσε η αντίληψη ότι όσο βαράμε παίρνουμε ποσοστό". Την ίδια εποχή, σύμφωνα με τον μάρτυρα υπήρχαν πολλά κρούσματα. Η επίθεση στο Πέραμα, ο Μελιγαλάς, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα...

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία έγινε ξανά μέσα σε κλιμακούμενη ένταση, μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε το σχόλιο που ακούστηκε από το κοινό της Χρυσής Αυγής όταν σε ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής για το "ποιος αιματοκύλισε την ανθρωπότητα" ακούστηκε από πολλούς η απάντηση "ο Στάλιν και ο Μάο".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ