Με πληροφοριοδότες επίορκους αστυνομικούς οι αδίστακτοι κακοποιοί «λεηλατούσαν» σπίτια -Εμεναν σε βίλες, οδηγούσαν Ferrari - iefimerida.gr

Με πληροφοριοδότες επίορκους αστυνομικούς οι αδίστακτοι κακοποιοί «λεηλατούσαν» σπίτια -Εμεναν σε βίλες, οδηγούσαν Ferrari

Φωτογραφία: Eurokinissi/Βάιος Χασιαλής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαρθρώθηκε χθες (2/11) η σπείρα-μαμούθ που, μεταξύ άλλων, είχε... ανοίξει το σπίτι της Άννας Βίσση, της δημοσιογράφου, Ηρώς Καριοφύλλη, επώνυμων γιατρών και επιχειρηματιών.

Οι έρευνες διήρκεσαν 8 μήνες, ενώ χρειάστηκαν πάνω από 800 αστυνομικοί για να εξαρθρωθεί η πολυπληθής σπείρα που είχε στο... ενεργητικό της από διαρρήξεις μέχρι ληστείες στην Αττική, σε μεγάλες πόλεις της Στερεάς και στη Θεσσαλονίκη!

Μέχρι αυτή τη στιγμή στα χέρια των Αρχών βρίσκονται 35 άτομα, 10 εκ των οποίων θεωρούνται ηγετικά μέλη, ενώ έχουν γίνει έρευνες σε -τουλάχιστον- 50 σπίτια που λειτουργούσαν ως κρησφύγετα για τα κλοπιμαία της εγκληματικής οργάνωσης. Τα μέλη των συμμοριών έκρυβαν κλοπιμαία, ναρκωτικά, κοσμήματα, μεγάλα χρηματικά ποσά αλλά και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, Ferrari και Porsche, χρυσές λίρες και όπλα. Όλα ήταν κρυμμένα σε ειδικές για τον σκοπό κρύπτες σε πλακάκια μπάνιου, στην κουζίνα, σε ντουλάπες, ακόμη και σε φωταγωγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι την εγκληματική οργάνωση βοηθούσαν με πληροφορίες επίορκοι αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα, γι' αυτό το λόγο τη σκυτάλη πλέον παίρνουν οι Εσωτερικές Υποθέσεις

Χλιδάτη ζωή με βίλες και Ferrari
Ένα από τα αξιοπερίεργα της υπόθεσης είναι ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν κρατούσαν χαμηλό προφίλ, αφού στο σπίτι του καταζητούμενου, φερόμενου ως πληροφοριοδότη, βρέθηκε μια Ferrari, ενώ οι φερόμενοι ως αρχηγοί της σπείρας κινούνταν με πολυτελή αυτοκίνητα και ζούσαν σε σπίτια αξίας ενός ή και δυο εκατομμυρίων ευρώ στα δυτικά προάστια!

Εκτός από τα αυτοκίνητα, τα κοσμήματα και τα χρήματα οι Αρχές έχουν βρει και αρκετά όπλα μεταξύ των οποίων φαίνεται πως είναι και το όπλο αντιστράτηγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του έτους, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να παρατηρούν ένα μπαράζ ληστειών στα Βόρεια Προάστια, με σημείο αναφοράς το ίδιο όχημα. Γρήγορα έφτασαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια σπείρα σεσημασμένων Ρόμα, πολλοί εκ των οποίων είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Έκτοτε, στήθηκε ειδική ομάδα η οποία με μεθοδευμένη δράση (παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ζώνες που κινούνταν και ώρες που χτυπούσαν οι δράστες) έφτασε στην κορυφή της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκάλη, Πεντέλη, Κηφισιά, Ψυχικό, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη Λάρισα και Ιωάννινα, ήταν μόνο μερικές από τις πόλεις που είχαν πραγματοποιήσει τις δεκάδες ληστείες, οι οποίες τους είχαν αποφέρει τεράστια χρηματικά ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Οκτωβρίου οι κακοποιοί είχαν μπει στο σπίτι της Άννας Βίσση και έφυγαν μαζί με το χρηματοκιβώτιο, ενώ μια ημέρα μετά είχαν εισβάλει στο σπίτι της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλη και μέσα σε διάστημα 20 λεπτών είχαν καταφέρει να πάρουν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα, κοσμήματα, αλλά και πολύτιμα έγγραφα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ