Ομπάμα: Στις αμερικανικές κάλπες κρίνεται η τύχη ολόκληρου του κόσμου - iefimerida.gr

Ομπάμα: Στις αμερικανικές κάλπες κρίνεται η τύχη ολόκληρου του κόσμου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Gerry Broome)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάλεσμα συσπείρωσης στους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας τους να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον, καθώς διακυβεύεται, όπως είπε, η τύχη της αμερικανικής Δημοκρατίας και του κόσμου ολόκληρου.

Μιλώντας με τους πιο δραματικούς έως τώρα τόνους σε προεκλογική συγκέντρωση της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών στην πολιτεία-κλειδί της Βόρειας Καρολίνας ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνιστά απειλή για τα πολιτικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλές θυσίες.

Ομπάμα: Στις αμερικανικές κάλπες κρίνεται η τύχη ολόκληρου του κόσμου | iefimerida.gr 0
Ομπάμα: Στις αμερικανικές κάλπες κρίνεται η τύχη ολόκληρου του κόσμου | iefimerida.gr 1

«Η μοίρα της δημοκρατίας μας είναι στα χέρια σας», είπε ο Ομπάμα. «Η μοίρα του κόσμου ταλαντεύεται κι εσύ, Βόρεια Καρολίνα, πρέπει να διασφαλίσεις ότι θα τον ωθήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.
Μπορεί να μην κρίνομαι εγώ στην κάλπη, αλλά κρίνεται η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια, η πρόοδος, η δημοκρατία μας.»

Έμμεσες βολές Ομπάμα κατά του αρχηγού του FBI

Παράλληλα, ο Ομπάμα -σε αντίθεση με τη πρώτη του αντίδραση για την ανακίνηση του θέματος των e-mails της Κλίντον- επέκρινε εμμέσως τον αρχηγό του FBI, Τζέημς Κόμεϊ για την στάση του.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία που ακολούθησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία -και ενώ ο διευθυντής του FBI δέχεται τα βέλη των Δημοκρατικών- ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι κυβερνητικές έρευνες να μην αφήνουν περιθώριο για υπαινιγμούς ή υπόνοιες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην εκπομπή NowThisNews, ο Ομπάμα είπε ότι δεν ήθελε να εμπλακεί στη διαδικασία των ερευνών. Έσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: «Πράγματι πιστεύω ότι υπάρχει ένας κανόνας ότι όταν γίνονται έρευνες δεν λειτουργούμε με υπαινιγμούς, δεν λειτουργούμε με ελλιπείς πληροφορίες και δεν λειτουργούμε με διαρροές».

Ομπάμα: Στις αμερικανικές κάλπες κρίνεται η τύχη ολόκληρου του κόσμου | iefimerida.gr 2

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος κάλεσε τον Ομπάμα να σταματήσει να κάνει προεκλογική εκστρατεία υπέρ της αντιπάλου του και να εστιάσει στη διακυβέρνηση της χώρας. Κι υποστήριξε ότι η Χίλαρι Κλίντον «έχει χάσει την ισορροπία της» τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ