Σήμερα η μάχη στη Βουλή για τη διάταξη 2Α του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες - iefimerida.gr

Σήμερα η μάχη στη Βουλή για τη διάταξη 2Α του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα πάει στη Βουλή προς ψήφιση η ρύθμιση που αναστέλλει τη διάταξη 2Α του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα μεταφερθεί η πολιτική κόντρα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά και η συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες από την πολιτική ήττα μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και να βγει στην αντεπίθεση επιρρίπτοντας ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Τι αναφέρει η τροπολογία
Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή τροπολογία αναστέλλει την εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 2Α που αναστέλλεται προβλέπει τα εξής:
1. Ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου ορίζεται σε τέσσερις (4) για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).
2. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών της προηγούμενης παραγράφου διενεργείται από τον Υπουργό στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος εκδίδει τη σχετική προκήρυξη, χορηγεί τις άδειες και προβαίνει σε όλες τις επιμέρους ενέργειες που προβλέπονται από τα άρθρα 3 έως και 15 του παρόντος.
Με απόφαση του ίδιου Υπουργού ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα εφαρμογής των ως άνω διατάξεων και δύνανται να μεταβιβαστούν επιμέρoυς αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
3. Η τιμή εκκίνησης για την ανωτέρω κατηγορία δημοπρατούμενων αδειών καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας η Διάσκεψη των Προέδρων
Την προσεχή Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή σε μία νέα προσπάθεια να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος έχει αναλάβει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, εντείνει τις επαφές με τα κόμματα προκειμένου να εξευρεθεί λύση και τη Δευτέρα να συγκροτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ