Θύμα ομαδικού βιασμού ανέβηκε στην πασαρέλα -Την είχαν σύρει γυμνή δημοσίως [εικόνες] - iefimerida.gr

Θύμα ομαδικού βιασμού ανέβηκε στην πασαρέλα -Την είχαν σύρει γυμνή δημοσίως [εικόνες]

Φωτογραφία: AP/Shakil Adil
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία γυναίκα, η οποία είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, κατάφερε να αφήσει πίσω της τη φρικτή εμπειρία και ανέβηκε στην πασαρέλα, θέλοντας να δώσει κουράγιο σε άλλες στο Πακιστάν.

Η Μουχτάρ Μάι είχε ζήσει την τραγική εμπειρία πριν από 14 χρόνια, όταν- για να τιμωρήσουν τον αδελφό της ο οποίος θεωρήθηκε ότι προσέβαλε αντίπαλη φατρία- την βίασαν ομαδικά και την έσυραν γυμνή δημοσίως.

Θύμα ομαδικού βιασμού ανέβηκε στην πασαρέλα -Την είχαν σύρει γυμνή δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στα 44 της πλέον, η Μάι το βράδυ της Τρίτης ανέβηκε στην πασαρέλα, στην ετήσια εβδομάδα μόδας στο Πακιστάν. «Αν ένα βήμα που κάνω βοηθά ακόμη και μία γυναίκα, θα το κάνω με χαρά», δήλωσε στο Associated Press. Περιτριγυρισμένη από μοντέλα και σχεδιαστές, ήταν ελαφρώς νευρική και ντροπαλή, όταν βρέθηκε απέναντι στις κάμερες.

Τα ρούχα της τα είχε σχεδιάσει η Ροζίνα Μουνίμπ, η οποία πλησίασε την Μάι και της ζήτησε να εμφανιστεί στην επίδειξη, για να στείλει το μήνυμα ότι μία άσχημη εμπειρία δεν σημαίνει και το τέλος της ζωής.

Θύμα ομαδικού βιασμού ανέβηκε στην πασαρέλα -Την είχαν σύρει γυμνή δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πολλές γυναίκες που έχουν ζήσει μία ανάλογη φρικτή εμπειρία στο Πακιστάν, βάζουν τέλος στη ζωή τους. Εκεί όμως έδειξε απίστευτη δύναμη, μίλησε δημόσια για την ιστορία της και έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, προκειμένου να φυλακιστούν οι βιαστές της.

Συνολικά 14 άνδρες, οι βιαστές και τα μέλη του συμβουλίου που αποφάσισαν να την τιμωρήσουν με αυτό τον φρικτό τρόπο, κάθισαν στο εδώλιο και σε έξι επιβλήθηκε η θανατική ποινή. Ολοι τους όμως τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, λόγω έφεσης.

Θύμα ομαδικού βιασμού ανέβηκε στην πασαρέλα -Την είχαν σύρει γυμνή δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Παρόλα αυτά, η Μάι εξελίχθηκε σε διεθνή «φωνή» για τα δικαιώματα των γυναικών και πάλεψε για να εξασφαλίσει χορηγίες για ένα άσυλο γυναικών και σχολείο θηλέων, στην ιδιαίτερη πατρίδα της.

«Θέλω να είμαι η φωνή αυτών των γυναικών που αντιμετωπίζουν καταστάσεις παρόμοιες με εκείνες που βίωσα εγώ. Το μήνυμα για τις αδελφές μου είναι ότι δεν είμαστε αδύναμες. Εχουμε καρδιά και μυαλό. Σκεφτόμαστε. Ζητάω από τις αδελφές μου να μην χάνουν την ελπίδα τους εξαιτίας της αδικίας. Μια μέρα, σίγουρα θα δικαιωθούμε», τόνισε η 44χρονη.

Θύμα ομαδικού βιασμού ανέβηκε στην πασαρέλα -Την είχαν σύρει γυμνή δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Θύμα ομαδικού βιασμού ανέβηκε στην πασαρέλα -Την είχαν σύρει γυμνή δημοσίως [εικόνες] | iefimerida.gr 4



Φωτογραφίες: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πακιστάν Μουκτάρ Μάι πασαρέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ