Τι απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ελληνικό βέτο στις κυρώσεις σε τράπεζα του Ιράν - iefimerida.gr

Τι απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το ελληνικό βέτο στις κυρώσεις σε τράπεζα του Ιράν

Φωτογραφία: AP/ 	J. David Ake
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Βank Saderat παραμένει στη λίστα των κυρώσεων των ΗΠΑ, ως ύποπτη για τη χρηματοδότηση τρομοκρατίας, δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal για ελληνικό βέτο.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση μπλόκαρε την προσπάθεια της ΕΕ να παραταθούν οι κυρώσεις για την τράπεζα του Ιράν, κάτι που- σχολίαζε το δημοσίευμα- μπορεί να αποτελεί μία επικίνδυνη κίνηση από την Αθήνα.

«Είμαστε ενήμεροι για τη διαγραφή της Bank Saderat του από την λίστα της ΕΕ. Η Bank Saderat παραμένει όπως έχει οριστεί στον κατάλογο SDN (Εθνικός Κατάλογος Ειδικά Χαρακτηρισμένων Ατόμων). Οι δευτεροβάθμιες αμερικανικές κυρώσεις εξακολουθούν να ισχύουν. O αποχαρακτηρισμός από την ΕΕ δεν επηρεάζει τον χαρακτηρισμό των ΗΠΑ και οι συνέπειες της θα συνεχίσουν να επισυνάπτονται στις συναλλαγές με την Bank Saderat», απάντησε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ερώτηση του ANT1.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερές στη δέσμευσή τους για το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχεδίο Δράσης, εφ 'όσον το Ιράν συνεχίζει να διατηρεί τις δικές του δεσμεύσεις βάσει της συμφωνίας. Εμείς δεν θα εμποδίσουμε τις ιρανικές επιχειρήσεις που έχουν άδεια να λειτουργούν σε συνέχεια της Ημέρας Εφαρμογής του Σχεδίου, συμπεριλαμβανομένων και των δοσοληψιών με ιρανικές τράπεζες που δεν παραμένουν στη λίστα του SDN», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Οπως έχουμε δηλώσει στο παρελθόν, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις ιρανικές δραστηριότητες εκτός του πεδίου εφαρμογής του JCPOA, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του Ιράν για την τρομοκρατία και άλλες αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες στην περιοχή», τόνισε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bank Saderat βέτο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ