Μία ευχή και ένα ταξίδι #apoagapi, που η Ειρήνη και ο Μάνος θα θυμούνται για πάντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Μία ευχή και ένα ταξίδι #apoagapi, που η Ειρήνη και ο Μάνος θα θυμούνται για πάντα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για μία μητέρα από το να είναι στο πλευρό του παιδιού της σε όλες τις σημαντικές του στιγμές.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο, αφού στις μέρες μας, οι σύγχρονες μητέρες καλούνται να συνδυάσουν πολλούς ρόλους και υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι πάντα «εκεί», δίπλα σε κάθε χαρά και μικρό ή μεγάλο επίτευγμα των παιδιών τους.

Γι’ αυτό και η ιστορία της Ειρήνης, μιας μητέρας που κατάφερε αυτό που φαινομενικά έμοιαζε αδύνατο, να βρεθεί στη Σουηδία για να είναι «εκεί» στην επιτυχία του γιου της, δε μπορεί παρά να μας κάνει να χαμογελάσουμε!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή
Με μπαμπά που παλιότερα έπαιζε ποδόσφαιρο και παππού στη διοίκηση ποδοσφαιρικής ομάδας, ο Μάνος, ήδη από τα 4, είχε επιδείξει ιδιαίτερη έφεση στο ποδόσφαιρο. «Χειριζόταν την μπάλα με μοναδική άνεση για την ηλικία του», θυμάται η μητέρα του.

Η Ειρήνη ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, σε κάθε του προσπάθεια, και έβλεπε το φυσικό ταλέντο του γιου της να αναπτύσσεται όσο εκείνος μεγάλωνε. Το φετινό καλοκαίρι, λοιπόν, ετοιμαζόταν να φύγει για το πρώτο του διεθνές πρωτάθλημα στο εξωτερικό, στο Γκέντενμποργκ της Σουηδίας.

Μία ευχή και ένα ταξίδι #apoagapi, που η Ειρήνη και ο Μάνος θα θυμούνται για πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο Μάνος, το μικρό­τερο μέλος της 18μελούς αποστολής της ομάδας της Αγίας Παρασκευής, θα έπαιρνε μέρος με την ομάδα του, στο Gothia Cup, το μεγαλύτερο, διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους -ανάμεσα σε 1.600 ομάδες από 80 χώρες! Η Ειρήνη όμως δεν είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει μαζί του.

Ήταν η πρώτη φορά που θα έφευγε μόνος του τόσο μακριά από το σπίτι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και η Ειρήνη αγχωνόταν. Δεν ήθελε, όμως, να του μεταδώσει την αγωνία της. Αντίθετα, του είπε πως όλα θα πάνε καλά και πως δεν έχει τίποτα να φοβάται, και κρυφά από εκείνον ζήτησε τη βοήθεια της Amita μέσα από την πλατφόρμα www.apoagapi.gr, για να του κάνει την πιο γλυκιά και απρόσμενη έκπληξη. H Amita, μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρ­μας, δίνει την ευκαιρία σε κάθε μητέρα να δηλώ­σει μία σημαντική στιγμή ή «πρώτη φορά» του παιδιού της που δεν θέλει να χάσει και εκείνη βρίσκει τον τρόπο η ευχή να γίνει πραγ­ματικότητα! Αυτό έκανε και η Ειρήνη και βρέθηκε στις κερκίδες των γηπέδων της Σουηδίας να καμαρώνει τον Μάνο και να ζητωκραγαύζει για τα σουτ του.

«Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Μάνο. Ήθελα να βρίσκομαι δίπλα του. Ξέραμε, όμως, ότι ήταν αδύνατο. Και οι δύο. Οπότε δεν με περίμενε με τίποτα».

Η Amita ενορχήστρωσε μία όμορφη έκπληξη ώστε μητέρα και γιος να είναι μαζί στα πρώτα σημαντικά γκολ, τα πρώτα «διεθνή» χειροκροτήματα, τις πρώτες επιτυχίες στο εξωτερικό.

Μία ευχή και ένα ταξίδι #apoagapi, που η Ειρήνη και ο Μάνος θα θυμούνται για πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όλα είχαν οργανωθεί στην εντέλεια, ώστε ο Μάνος να μην καταλάβει τίποτα: Η Ειρήνη, αφού τον αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο, πήρε την επόμενη πτήση μετά τη δική του για Σουηδία, ο πατέρας του τον καθησύχαζε από την Αθήνα για τις επόμενες 2 μέρες που δεν έβρισκε τη μαμά του στο τηλέφωνο, λέγοντάς του ότι φταίει η πολλή δουλειά και το «μπλοκαρισμένο» κινήτο, ενώ ο προπονητής του Μάνου -σε συμμαχία με την Amita και τους γονείς- φρόντιζε να ενημερώνει για όλες τις κινήσεις του μικρού.

Μία ευχή και ένα ταξίδι #apoagapi, που η Ειρήνη και ο Μάνος θα θυμούνται για πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Μάνος, όταν λίγα λεπτά πριν τον πρώτο αγώνα την είδε μπροστά του, ξαφνιάστηκε πολύ και, μετά από τα πρώτα αμήχανα δευτερόλεπτα, έτρεξε στην αγκαλιά της.


Η μητέρα του παρακολούθησε τον πρώτο του αγώνα γεμάτη χαρά και υπερηφάνεια. Όπως και όλους τους επόμενους, καλούς ή κακούς. Με γκολ ή χωρίς. Με ενθουσιασμό ή απογοήτευση. Και ο Μάνος έδινε σε κάθε έναν από αυτούς τον καλύτερό του εαυτό, αφού η μητέρα του πανηγύριζε στις κερκίδες για κάθε του σουτ και ήθελε να την κάνει περήφανη.

«Χάρηκα τόσο πολύ που το έζησα όλο αυτό γιατί ο Μάνος έχει μεγαλώσει και θα αρχίσει να φεύγει πια μακριά μου».

#apoagapi, η Amita έδωσε «ζωή» στην ευχή της Ειρήνης, όπως και στις ευχές πολλών ακόμη μαμάδων μέσα από την πλατφόρμα www.apoagapi.gr, που βοηθά τις μητέρες «ηρωίδες» να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να βρεθούν δίπλα στις πιο σημαντικές στιγμές των παιδιών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Amita
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ