Τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα: 33 εργάτες νεκροί [εικόνες] - iefimerida.gr

Τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα: 33 εργάτες νεκροί [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Xinhua/Tang Yi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεκροί βρέθηκαν και οι 33 ανθρακωρύχοι, που αγνοούνταν μετά την έκρηξη σε ορυχείο της περιοχής Τσονγκτσίνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας, όπως αναφέρουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τραγωδία σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα: 33 εργάτες νεκροί [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι διασώστες εργάζονταν πυρετωδώς για να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους απ' το πρωί της Δευτέρας ανθρακωρύχους, αλλά μόνον δύο κατάφεραν να επιζήσουν. Οι σοροί των υπολοίπων ανασύρθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.

Παρά τις προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συχνό φαινόμενο στην Κίνα. Το αίτιο της προχθεσινής έκρηξης δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί, αλλά συνήθως προκαλούνται από ανάφλεξη αερίων που εκλύονται απ' το υπέδαφος.

Οι τοπικές αρχές διέταξαν άμεση διερεύνηση του δυστυχήματος, ενώ με εντολή τους έκλεισαν προσωρινά όλα τα μικρά ορυχεία της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ανθρακωρυχείο Τσονγκτσίνγκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ