Ολυμπιακός: Εσοδα 33 εκατ.ευρώ από το Champions League - iefimerida.gr

Ολυμπιακός: Εσοδα 33 εκατ.ευρώ από το Champions League

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσό των 33 εκατ. ευρώ έβαλε στα ταμεία του ο Ολυμπιακός την αγωνιστική περίοδο 2015/16 από τη συμμετοχή του στο Champions League.

Αυτό έγινε γνωστό σήμερα μετά την κοινοποίηση από την UEFA των χρημάτων που έβγαλε από τα ταμεία της για την σεζόν 2015-16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Συνολικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διέθεσε το "τρελό" ποσό του 1,345 δις ευρώ, το οποίο μοιράστηκαν οι 32 ομάδες που συμμετείχαν. Συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν ήταν μεγαλύτερο κατά 315 εκατομμύρια.

Ο Ολυμπιακός έβαλε στα ταμεία του 32.958.000 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 16.134.000 εκατομμύρια προέρχονται από το «market pool», τα 12 εκατομμύρια είναι το μπόνους συμμετοχής στη διοργάνωση και –τέλος- τα 4.824.000 από τα αποτελέσματα που είχε.

Η ομάδα που έλαβε τα περισσότερα χρήματα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι με 83,8 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε και το τρόπαιο με 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση είναι η Γιουβέντους με 76,2 εκατομμύρια ευρώ. Τέταρτη είναι η Παρί Σεν Ζερμέν με 70,8 εκατομμύρια ευρώ και πέμπτη η Ατλέτικο Μαδρίτης με 69,6 εκατ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός Champions League έσοδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ