ΕΒΕΠ: Σημαντικές ευκαιρίες για εμπόριο και επενδύσεις από τη συμφωνία CETA - iefimerida.gr

ΕΒΕΠ: Σημαντικές ευκαιρίες για εμπόριο και επενδύσεις από τη συμφωνία CETA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικές ευκαιρίες για το ελληνικό εμπόριο και τις επενδύσεις «βλέπει» ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά (CETA).

O κ. Κορκίδης εκτιμά ότι χάρη στη συμφωνία, το λιμάνι του Πειραιά μπορεί να εξελιχθεί σε σταθμό ναυπηγοεπισκευής, ναυτιλιακών υπηρεσιών, κέντρο logistics αλλά και παγκόσμιο κόμβο εμπορευματοκιβωτίων, θαλάσσιων μεταφορών και διαμετακομιστικού εμπορίου. Όσον αφορά το ζήτημα της φέτας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ καθιστά αναγκαία την οριστική εξάλειψη του κινδύνου απώλειας του μονοπωλίου χρήσης ονομασίας Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε.

«Ο αγροτοδιατροφικός κλάδος οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και γενικότερα, την οικοδόμηση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου, βασισμένου στην παραγωγή ποιοτικών εξαγώγιμων προϊόντων» σημειώνει, ενδεικτικά.

Σύμφωνα με το ΕΒΕΠ βασικός στόχος της CETA είναι το άνοιγμα των αγορών, μέσω του οποίου αναμένεται να επωφεληθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, στις οποίες η Συμφωνία εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή μεταχείριση, που έχει προσφέρει ως τώρα ο Καναδάς.

Παράλληλα, η εφαρμογή της Συμφωνίας αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Όσον αφορά στα Πρότυπα, προβλέπεται ότι η Συμφωνία δεν θα αλλάξει τα ευρωπαϊκά πρότυπα σε ό, τι αφορά στα θέματα της διατροφικής ασφάλειας, της ασφάλειας προϊόντων, της προστασία των καταναλωτών, της υγείας, και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Επίσης, η CETA προβλέπει εξάλειψη ή μείωση δασμών σε σημαντικό βαθμό. Συγκεκριμένα, το πακέτο των δασμών της είναι φιλόδοξο και προβλέπει κατ άργηση του 98,6% των καναδικών δασμολογικών γραμμών και του 98,7% των Ευρωπαϊκών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ceta εβεπ. κορκίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ