Οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις μπαίνουν στη Μοσούλη [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις μπαίνουν στη Μοσούλη [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/Marko Drobnjakovic
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιρακινά στρατεύματα μπήκαν για πρώτη φορά στα ανατολικά προάστια της Μοσούλης, καθώς προελαύνουν με στόχο την απελευθέρωση της πόλης απ' το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.

Αλλά καθώς προωθούνται στην περιοχή Κούκτζαλι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων συναντούν σκληρή αντίσταση απ' τους εφοδιασμένους με ρουκετοβόλα και οπλοπολυβόλα.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Χαϊντέρ Αλ Αμπάντι προειδοποίησε χθες τους περίπου 3.000-5.000 ισλαμιστές εξτρεμιστές, που πιστεύεται ότι έχουν ταμπουρωθεί στην πόλη, ότι δεν υπάρχει οδός διαφυγής και τους κάλεσε «να παραδοθούν ή να πεθάνουν».

Οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις μπαίνουν στη Μοσούλη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Περίπου 50.000 Ιρακινοί στρατιώτες, Κούρδοι μαχητές πεσμεργκά, μέλη Αραβικών σουνιτικών φυλών και σιϊτικών πολιτοφυλακών μετέχουν στην επιχείρηση εκδίωξης των τζιχαντιστών απ' το τελευταίο μεγάλο αστικό προπύργιό τους στη χώρα.

Οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις μπαίνουν στη Μοσούλη [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Καθώς οι πολιορκητές σφίγγουν τον κλοιό, αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των περίπου 1,5 εκατομμύριο κατοίκων της Μοσούλης.

Οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις μπαίνουν στη Μοσούλη [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι έλαβε νέες πληροφορίες για μαζικές εκτελέσεις και αναγκαστικές μετεγκαταστάσεις αμάχων από το «Ισλαμικό Κράτος». Τζιχαντιστές φέρονται να εκτέλεσαν 40 πρώην στρατιώτες στην περιοχή Σούρα, νότια της Μοσούλης και στη συνέχεια πέταξαν τις σορούς τους στον ποταμό Τίγρη. Ενώ συγκεντρώνουν αμάχους από τη γύρω περιοχή για να τους μεταφέρουν εντός της πόλης και να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις μπαίνουν στη Μοσούλη [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Περισσότεροι από 17.900 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη από την έναρξη της επίθεσης πριν από δύο εβδομάδες. Και σύμφωνα με σενάρια που επεξεργάζονται στα Ηνωμένα Έθνη, ενδέχεται να ακολουθήσουν έως και 700.000 άμαχοι ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοσούλη τζιχαντιστές ΑΛ ΑΜΠΑΝΤΙ Ιράκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ