Η Κίνα παρουσίασε το νέο stealth μαχητικό της [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η Κίνα παρουσίασε το νέο stealth μαχητικό της [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: China Daily/Reuters
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κίνα παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το καμάρι της πολεμικής της αεροπορίας, το μαχητικό αεροσκάφος Chengdu J-20 με προδιαγραφές εκπομπής μειωμένου ίχνους ραντάρ (stealth).

ΠΗΓΗ: CCTV+

Τα αεροσκάφη αυτά εκλαμβάνονται ως σύμβολο της επιθυμίας του Πεκίνου να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει τις στρατιωτικές του ικανότητες. Ο πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ θέλει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις καθώς η χώρα του εντείνει τις διεκδικήσεις της ειδικά στις Θάλασσες της Νότιας και της Ανατολικής Κίνας.

Η παρουσίαση των υπερσύγχρονων μαχητικών, που ορισμένοι παρομοιάζουν με τα αμερικανικά F-22 Raptor της Lockheed Martin, έγινε κατά τα εγκαίνια αεροπορικής έκθεσης στην πόλη Ζουχάι, στη νότια Κίνα με τη συμμετοχή κατασκευαστών της κινεζικής αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και αγοραστών.

Η έκθεση επιτρέπει στο Πεκίνο να παρουσιάσει τις φιλοδοξίες που έχει για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και της πολιτικής αεροπορίας, καθώς αναμένεται ότι η κινεζική αεροπορική αγορά θα επεκταθεί περισσότερο από την αντίστοιχη αμερικανική, μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη J-20 πραγματοποίησαν διέλευση 60 δευτερολέπτων, κατά την τελετή έναρξης της αεροπορικής έκθεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ΜΑΧΗΤΙΚΟ STEALTH J-20
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ