Ψυχρολουσία για τους συνταξιούχους -Μειωμένες επικουρικές κατά 50 ευρώ - iefimerida.gr

Ψυχρολουσία για τους συνταξιούχους -Μειωμένες επικουρικές κατά 50 ευρώ

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα και 20 ευρώ θα δουν πιστωμένα στους λογαριασμούς τους 248.000 δικαιούχοι επικουρικών, καθώς ξεκινά η παρακράτηση αναδρομικών.

Η ελάχιστη δόση των αναδρομικών θα είναι 50 ευρώ εκτός και αν αυτά που οφείλει ο συνταξιούχος είναι λιγότερα. Παραδείγματος χάρη, οι 44.403 συνταξιούχοι που έχασαν από 0,01 ευρώ έως 20 ευρώ από την επικουρική τους είναι πολύ πιθανό να ξεμπερδέψουν με μια δόση μικρότερη των 50 ευρώ.

Μικρότερες περικοπές θα δουν και 23.000 συνταξιούχοι με μειώσεις των 520 έως 50 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι του πρώτου πακέτου του Αυγούστου θα επιστρέψουν αναδρομικά 2 μηνών, του δεύτερου πακέτου του Σεπτεμβρίου τριών μηνών και του Οκτωβρίου 4 μηνών.

Τα αναδρομικά μετρούν από τον Ιούνιο του 2016 και θα παρακρατηθούν σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Κάθε δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% του ακαθάριστου ποσού της νέας σύνταξης για συντάξεις μέχρι 1.000 ευρώ και το 1/6 για το μέρος που τυχόν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ (με ελάχιστη όμως δόση 50 ευρώ).

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα χρειαστούν 2-3 δόσεις, ενώ αυτοί με μεγάλα ποσά μέχρι 150 ευρώ, θα χρειαστούν 8-10 δόσεις.

Από τους χαμένους, οι περισσότεροι – το 47,78% ή οι 118.779 – έχασαν από 100 ως 200 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν κατά κανόνα συνταξιούχοι από Ταμεία, όπως ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΠΕΤΕ, μισθωτοί υψηλόμισθοι με πολλά χρόνια ασφάλισης (ΕΤΕΑΜ), ΤΑΠΤ, ΚΕΑΝ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αναδρομικά συνταξιουχοι σύνταξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ