Η κυβέρνηση αναστέλλει τον μισό νόμο Παππά -Ο αριθμός των καναλιών και ο διαγωνισμός περνά στο ΕΣΡ [pdf] - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση αναστέλλει τον μισό νόμο Παππά -Ο αριθμός των καναλιών και ο διαγωνισμός περνά στο ΕΣΡ [pdf]

Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με νεά τροπολογία που κατετέθη στη Βουλή, η κυβέρνηση αναστέλλει δύο επίμαχα ζητήματα του νόμου Παππά: Τον αριθμό των αδειών και την διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αρμοδιότητες τις οποίες περνά στο ΕΣΡ.

Με την τροπολογία αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρο 2Α του νόμου 4339/2015 μέχρι την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ που έβγαλε αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο.

Η τροπολογία κατετέθη την ώρα που ξεκινούσε η διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με θέμα την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η ψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Αντιδρά η αντιπολίτευση: Δεν καταργεί, απλώς αναστέλλει

Ωστόσο η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Τόσο ο Νίκος Δένδιας από την ΝΔ όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη παρατήρησαν ότι η τροπολογία δεν αναφέρει ότι καταργείται η εν λόγω διάταξη, αλλά «αναστέλλεται». Κάτι που δημιουργεί φόβους ότι η κυβέρνηση μετά την καθαρογραφή της απόφασης από το ΣτΕ ενδεχομένως αν βρει «παραθυράκια» ερμηνείας, μπορεί να την επαναφέρει. Ως εκ τούτου, ζητήθηκε από ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη να υπάρξει αλλαγή στο ρήμα «αναστέλλεται» και να αντικατασταθεί με το «καταργείται»

Τι προβλέπει το άρθρο που αναστέλλεται

Το άρθρο 2Α που αναστέλλεται προβλέπει τα εξής:

1. Ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου ορίζεται σε τέσσερις (4) για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών της προηγούμενης παραγράφου διενεργείται από τον Υπουργό στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος εκδίδει τη σχετική προκήρυξη, χορηγεί τις άδειες και προβαίνει σε όλες τις επιμέρους ενέργειες που προβλέπονται από τα άρθρα 3 έως και 15 του παρόντος.

Με απόφαση του ίδιου Υπουργού ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα εφαρμογής των ως άνω διατάξεων και δύνανται να μεταβιβαστούν επιμέρoυς αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

3. Η τιμή εκκίνησης για την ανωτέρω κατηγορία δημοπρατούμενων αδειών καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Διαβάστε σε μορφή PDF την νέα τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ