Από που προέρχονται όλα τα ονόματα του Άγιου Βασίλη; [βίντεο] - iefimerida.gr

Από που προέρχονται όλα τα ονόματα του Άγιου Βασίλη; [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Santa Claus, Αη Βασίλης, Άγιος Νικόλαος, Noel Papa, Father Christmas, Kris Kringle... Τα ονόματα που παίρνει ο χριστουγενιάτικος μύθος του Άγιου Βασίλη σε όλον τον δυτικό κόσμο είναι δεκάδες. Σε όλες τις περιπτώσες όμως υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Αυτήν την κοινή καταγωγή του Άη Βασίλη προσπαθεί να αναδείξει ένα σύντομο βίντεο που έφτιαξε ο C. G. P. Grey. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, τα πολλά ονόματα του Αγίου οφείλονται στην ανάμειξη των χριστουγενιάτικων εθίμων που συνέβη στην Αμερική όταν έποικοι από όλον τον κόσμο συνέρρευσαν εκεί δημιουργώντας ένα πραγματικό χωνευτήρι πολιτισμών.

Αυτή είναι η αιτία που τα περισσότερα ονόματα του Αγιου Βασίλη εμφανίζονται στις ΗΠΑ σήμερα. Ουσιαστικά, το Santa Claus είναι η αμερικανοποίηση του Sinterklaas, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι Αμερικανοί τον αποκαλούν St Nick, Father Christmas και Kris Kringle που προέρχεται από τη Γερμανία. Στον παλιό κόσμο, όλοι αυτοί ήταν διαφορετικοί χαρακτήρες από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά στον Νέο Κόσμο κατέληξαν σε μια κοινή εκδοχή, αυτή που γνωρίζουμε σήμερα.

Το φιλμ ξεκινά με όλες τις πιθανές τοποθεσίες για το σπίτι του Άγιου Βασίλη, αν και όπως λέει στο τέλος, αυτό δεν έχει σημασία. «Οπουδήποτε και να μένει, ο Santa Claus καταφέρνει να γυρίσει τον κόσμο μέσα σε μια μόνο νύχτα φέρνοντας δώρα»

Δείτε το:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χριστούγεννα Άγιος Βασίλης Santa Claus
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ