Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων: Δεν βγήκε ΕΣΡ, έκανε πίσω η κυβέρνηση για Πολύδωρα - iefimerida.gr

Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων: Δεν βγήκε ΕΣΡ, έκανε πίσω η κυβέρνηση για Πολύδωρα

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ναυάγησε η πέμπτη κατά σειρά Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και δεν κατόρθωσε να συγκροτήσει σε σώμα το ΕΣΡ.

Η κυβέρνηση υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση στην πρόταση που κατέθεσε για τον Βύρωνα Πολύδωρα, μετά τα συντονισμένα πυρά της αντιπολίτευσης.

Ο Ν. Βούτσης δεν έβαλε καν σε ψηφοφορία την πρόταση και προχώρησε σε νέα αντιπρόταση: Πρόεδρος του ΕΣΡ ο Ρ. Μορώνης, αντιπρόεδρος ο Β. Μουλόπουλος και νέο μέλος ο Ν. Κιάος. Ωστόσο οι αντιδράσεις των κομμάτων υποχρέωσαν σε νέα αναδίπλωση τον Ν. Βούτση ο οποίος αναγκάστηκε να δεχθεί την πρόταση Λοβέρδου να τοποθετηθεί ο Ν. Κιάος στην θέση του αντιπροέδρου και όχι ο Β. Μουλόπουλος, ο οποίος υπήρξε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η πρόταση της κυβέρνησης συγκέντρωσε 16 «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι), 6 «παρών» (ΝΔ, ΚΚΕ), 1 «όχι» (Ενωση Κεντρώων) ενώ απούσα ήταν η Χρυσή Αυγή. Ως εκ τούτου δεν συγκεντρώθηκε η πλειοψηφία των 4/5 που απαιτούνταν, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Διάσκεψη σε νέο ναυάγιο.

Δένδιας: Δεν θα ψηφίσουμε ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη πρόταση

Είναι άσκοπη και θεσμικά ατελέσφορη η νέα πρόταση. Δεν θα ψηφίσουμε ούτε αυτή, ούτε καμία άλλη πρόταση. Να διακοπεί η συνεδρίαση. Είναι διαχρονική η αντίδρασή μας στο νόμο Παππά. Μας δικαίωσε απολύτως το ΣΤΕ. Η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νόμο και τότε θα συναινέσουμε στο ΕΣΡ. Κρίνουμε ανεπαρκή τη διατύπωση "αναστολή" και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη διατύπωση που θα αποτελούσε επαρκή συνθήκη. Ο κ. Μεϊμαράκης σας είπε ότι δεν έχει έννοια η συζήτηση περί προσώπων αν δεν έχει προχωρήσει η συναίνεση.

Παππάς: Η ΝΔ να πάει από το «παρών» στο «ναι»

Λίγη ώρα μετά από την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Νίκος Παππάς σχολίασε, μέσω Twitter, ότι έγιναν σημαντικά βήματα και κάλεσε τη ΝΔ να πάει από το «παρών» στο «ναι».

Στη διάσκεψη προέδρων έγιναν σημαντικά βήματα.Η προσπάθεια για λύση στο ΕΣΡ πρέπει να συνεχιστεί. Η ΝΔ να πάει από "ΠΑΡΩΝ" σε "ΝΑΙ".

Τα κόμματα του ΝΑΙ στη σημερινή διάσκεψη προέδρων είναι αυτά που ψήφισαν όλα ή πολλά από τα άρθρα του ν.4339.

Λοβέρδος: Οχι στον Μουλόπουλο, αντιπρόεδρος ο Κιάος

  • Δημ. Κρεμαστινός (ΔΗ.ΣΥ): Επιφυλάξεις για πρόσωπα πάντα θα υπάρχουν. Για να αποφορτίσουμε το κλίμα εμείς θα είμαστε θετικοί
  • Αν. Λοβέρδος: Η διάταξη προβλέπει ότι δεν υπάρχουν 4 άδειες. Δεν υπάρχουν αρμοδιότητες στον υπουργό και να κάνει προκηρύξεις. Τηρούμε επιφυλάξεις στην τροπολογία αλλά μας καλύπτει. Πολύ σωστό που αποσύρθηκε η πρόταση με τον κ. Πολύδωρα αλλά δεν συμφωνούμε με τον κ. Μουλόπουλο και με τον συνδυασμό κ. Μορώνη πρόεδρο και Μουλόπουλο αντιπρόεδρο. Η πρότασή μας συνοψίζεται σε μια επιθυμία να βγούμε με διοίκηση του ΕΣΡ συγκεκριμένη. Προτείνουμε τον Νίκο Κιάο ως αντιπρόεδρο.
  • Μ. Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων): Έχουμε πει ότι θέλουμε να καταργηθεί όλος ο νόμος Παππά. Μετά λύπης μου υπάρχει άδειασμα για τον κ. Πολύδωρα. Ζητήσαμε την αναβολή της διάσκεψης διότει θεωρούμε ότι πρέπει να έχει αποσαφηνιστεί όλο το θέμα περί συνταγματικότητας και αντισυνταγματικότητας. Από τη Ν.Δ. δεν συζητάνε καν για τα πρόσωπα. Να μπούμε στη διαδικασία αλλά να έχει διαβεβαιωθεί ότι θα είναι ευρείας αποδοχής τα πρόσωπα. Δεν συναινούμε στην πρόταση.
  • Δανέλλης (Ποτάμι): Η προσωπική σας εγγύηση μας καλύπτει. Έχουμε αντίρρηση στην ιδιότητα του κ. Μουλόπουλου ως αντιπροέδρου. Παραγωγικότερο να είναι γενικότερης αποδοχής άτομο και όχι ταυτισμένο με κάποιο χώρο. Να αλλάξει ο αντιπρόεδρος χωρίς να αλλάξουμε τη σύνθεση της πρότασης.
  • Βούτσης: Να υπάρξει αυτή η αλλαγή, δεν υπάρχει αντίρρηση.

Ακολούθησε η άκαρπη ψηφοφορία και η Διάσκεψη έληξε χωρίς να είναι γνωστό πότε θα συνεδριάσει εκ νέου.

ΝΔ: Δεν θέλετε να υπάρξει αποτέλεσμα

Ο Νίκος Δένδιας, αντέδρασε έντονα στην νέα πρόταση που κατέθεσε ο Νίκος Βούτσης, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Πολύδωρα: «Ποιος ο λόγος που προσπαθείτε να αιφνιδιάσετε την αντιπολίτευση με αλλαγή της πρότασης; Με αυτή την πρόταση είναι σαν να μην θέλετε να υπάρξει αποτέλεσμα. Η νέα σύνθεση του ΕΣΡ θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συζήτησης των κομμάτων και όχι μια νέα πρόταση»

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής - η 5η κατά σειρά - διεκόπη επί δεκάλεπτο και επανήλθε για να γίνει ψηφοφορία επί της νέας πρότασης της κυβέρνησης. Μετά την διακοπή, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ανέγνωσε – και τυπικά - την νέα πρόταση της κυβέρνησης για την σύνθεση του ΕΣΡ.

ΝΔ: Τέρμα η πλάκα, να σταματήσουν να παίζονται παιχνίδια

Μετά από την τελευταία εξέλιξη, από το «στρατόπεδο» της ΝΔ διαμήνυαν «τέρμα η πλάκα» και ότι πρέπει να σταματήσουν να παίζονται παιχνίδια.

Πηγές από την αξιωματική αντιπολίτευση ανέφεραν ότι ήδη η ΝΔ έχει πει στην κυβέρνηση τα βήματα που πρέπει να γίνουν, με πρώτο την κατάργηση του νόμου Παππά, ζήτημα για το οποίο σημείωναν ότι η τροπολογία δεν τον καταργεί. Στη συνέχεια να ψηφιστεί νέος νόμος και μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για τα ονόματα. «Υπάρχουν πολλοί φωτισμένοι Ελληνες και όταν έρθει η ώρα θα το συζητήσουμε», τόνιζαν, ενώ ακόμη υπογράμμιζαν ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για ένα προς ένα τα μέλη του ΕΣΡ και όχι μόνο για τον πρόεδρο.

«Από αύριο επιστρέφουμε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Αυτά δεν είναι τα πραγματικά προβλήματα. Θα τους αφήσουμε να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν μόνοι τους», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ πήρε την σκυτάλη ανευθυνότητας

Μετά το νέο ναυάγιο για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης έστρεψε τα πυρά κατά της ΝΔ: «Στο ρεσιτάλ ανευθυνότητας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε σήμερα η ΝΔ» σχολίασε.

Η σύγκρουση που προηγήθηκε

Νωρίτερα, προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης.

Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων: Δεν βγήκε ΕΣΡ, έκανε πίσω η κυβέρνηση για Πολύδωρα | iefimerida.gr 0

Ν. Βούτσης: Πρέπει να προχωρήσουμε ανεξαρτήτως της απόφασης λαμβάνοντας υπ' όψη το συγκεκριμένο ζήτημα όπου υπήρξε η διαφωνία. Δεν συναρτάται με άλλη διαδικασία το ΕΣΡ. Θα έπρεπε να υπάρχει είτε έτσι είτε αλλιώς για τα λειτουργούντα μέσα και είναι μεγάλη έλλειψη ότι δεν μπορεί να συσταθεί. Η συνταγματική επιταγή για τη διαμόρφωση της πλειοψηφίας των 4/5 είναι υποχρέωση και δεν είναι σύσταση προς το πολιτικό σύστημα. Εκ των πραγμάτων αποτελεί συνταγματικό ατόπημα ότι δεν έχουμε ανταποκριθεί σε αυτό.

Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία επιστρέφουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. "Η εφαρμογή του άρθρου 2Α αναστέλλεται μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του ΣΤΕ".

Για το ασυμβίβαστο: Και στις 4 προηγούμενες ανεξάρτητες αρχές που βγάζαμε, τα πιθανά ασυμβίβαστα αναλύονται και διερευνώνται μετά την διαδικασία και ενόψει να βγουν από τα αρμόδια κάθε φορά υπουργεία και αν τότε υπάρχει τεκμήριο κάθε φορά ασυμβιβάστου, κρίνονται τότε. Επομένως τα όποια ασυμβίβαστα όπως π.χ. του κ. Πολύδωρα είναι υπόψιν μας. Θα μπορούσε να πει ότι παραιτούμαι αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων: Δεν βγήκε ΕΣΡ, έκανε πίσω η κυβέρνηση για Πολύδωρα | iefimerida.gr 1

Νίκος Δένδιας (ΝΔ): Δεν έχουν καν την γενναιότητα να ακυρώσουν τον νόμο απλά μόνο αναστέλλουν τις διατάξεις του μέχρι την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ λες και θέλουν να τον επαναφέρουν στη συνέχεια. Ζητάμε την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ με νομοθετική παρέμβαση που θα την συμφωνήσουμε όλοι μαζί και θα την ψηφίσουμε όλοι μαζί. Αμέσως μετά – κυριολεκτικά αμέσως μετά – να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να συμφωνήσουμε στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ.

Ομως η απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έρθει ο νόμος που επιστρέφει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ».

Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων: Δεν βγήκε ΕΣΡ, έκανε πίσω η κυβέρνηση για Πολύδωρα | iefimerida.gr 2

Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη): Αν θέλετε να συναινέσουμε να γίνει δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, να αντικατασταθεί το «αναστέλλονται» με το «καταργούνται» γιατί δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον Παππά ότι αύριο δεν θα το αλλάξει και πάλι. Και να εγγυηθείτε εσείς ως πρόεδρος ότι δεν θα αλλάξει ο πυρήνας της διάταξης και δεν θα την πάρει πίσω μετά την συγκρότηση του ΕΣΡ. Απορρίπτουμε την πρόταση Πολύδωρα. Αν έλουμε να βγούμε από εδώ διαιρεμένοι, θα μπορούσαμε να πούμε <Πολύδωρα εσείς; Αλαβάνο ή Λαφαζάνη εμείς> για πρόεδρο του ΕΣΡ. Η δική μας πρόταση είναι ο κ. Σωτηρέλης αν και δεν τον έχουμε ρωτήσει τον ίδιο αν δέχεται.

Νίκος Βούτσης: Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει υπαναχώρηση

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει υπαναχώρηση. Σας λέω ευθύτατα ότι η διατύπωση περί αναστολής είναι ακριβέστατη με την επιφύλαξη της οριστικής καταγραφής της απόφασης του ΣτΕ, ώστε ενδιάμεσα να μην υπάρξουν αιτιάσεις εκ μέρους των υπερθεματιστών. Μετά από πολλή σκέψη και συζητήσεις με νομικούς επιλέχθηκε ο ορισμός αυτός περί αναστολής, ώστε να μην υπάρξουν σοβαρές απαιτήσεις από τους υπερθεματιστές.

Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν μπορεί να πάει μακριά

Δε μπορεί να πάει μακριά η διελκυστίνδα. Εκτός αν θέλουμε να οξύνουμε τα πράγματα για να πάμε σε εκλογές.

Παφίλης (ΚΚΕ): Η κόντρα συνταγματικότητας/αντισυνταγματικότητας καλύπτει το πρόβλημα

Η λογική η δική μας με την οποία καταψηφίσαμε δεν αφορούσε το αντισυνταγματικό ή αν περιορίζει το ΕΣΡ, παρότι έδινε υπερεξουσίες. Η βασική κριτική ήταν ότι το ν/σ στόχευε σε αναδιανομή μεταξύ παλιών και νέων επιχειρηματικών τζακιών πιο φιλικά για την κυβέρνηση και από την άλλη η ΝΔ. Η κόντρα συνταγματικότητας/αντισυνταγματικότητας, καλύπτει το πρόβλημα σε ποιον ανήκουν τα ΜΜΕ. Αγοράζουν κανάλια, καθορίζουν την ενημέρωση, παίζουν παιχνίδια, δημιουργείται διαπλοκή.

Κρεμαστινός (Δημοκρατική Συμπαράταξη): Πονηρή η αναστολή της διάταξης Παππά που ορίζει η τροπολογία της κυβέρνησης

«Η λέξη αναστολή έχει την πονηριά ότι κάτι θα γίνει στη συνέχεια. Και ο κόσμος δεν είναι απονήρευτος», σχολίασε για την τροπολογία της κυβέρνησης ο Δημήτρης Κρεμαστινός, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Δεν μπορεί αρχηγός κόμματος να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ», πρόσθεσε ο κ. Κρεμαστινός, για την πρόταση σχετικά με την υποψηφιότητα του Β. Πολύδωρα.

Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων: Δεν βγήκε ΕΣΡ, έκανε πίσω η κυβέρνηση για Πολύδωρα | iefimerida.gr 3

Σπύρος Λυκούδης (Το Ποτάμι) : Η διατύπωση περί αναστολής δεν είναι αθώα

Τώρα υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ. Δεν πρέπει να είμαστε ασυνεπής σε αυτό που είχαμε υποστηρίξει. Πρέπει να συγκροτήσουμε ΕΣΡ. Να πω το εξής: Αυτόν τον προσανατολισμό τον είχαμε με δεδομένο πως θα είχαμε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης -και την έχουμε έστω και αργά- και από την άλλη να έχουμε και μια υπεύθυνη νέα πρόταση της κυβέρνησης.
Σ' αυτά τα δύο ζητήματα. Ή καταργείται ή αναστέλλεται το άρθρο. Η διατύπωση δεν είναι αθώα. Αν ήμουν στη θέση σας και είχα να αντιμετωπίσω το κλίμα μετά την απόφαση του ΣτΕ, που είναι μια πολιτική υποχώρηση θα έψαχνα να βρω όλες τις προϋποθέσεις για να επαναδιατυπωθεί η πρωτοβουλία μου μέσα σε κλίμα συναίνεσης αφού υπάρχει η διάθεση. Η πρόταση για τον Μορώνη υπάρχει αποδοχή. Είχαμε πει ότι μπορούμε να συναινέσουμε. Μπορούμε να βρούμε άλλο πρόσωπο.

Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων: Δεν βγήκε ΕΣΡ, έκανε πίσω η κυβέρνηση για Πολύδωρα | iefimerida.gr 4

Ευάγγελος Μεϊμαράκης (ΝΔ): Δεν μπορείτε να λέτε αναστέλλεται. Ή αναστέλλεται ή καταργείται.

Δεν μπορείτε να λέτε αναστέλλεται. Ή αναστέλλεται ή καταργείται. Όπως κινήθηκε η κυβέρνηση είναι σαν να μην θέλει να λύσει το πρόβλημα. Σαμποτάρει η ίδια τη λύση και βάλει ευθέως κατά της Ν.Δ. Η τροπολογία πρέπει να καταργείται διότι η δικαιολογία που δίνεται δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Να συνεχίσει τις προσπάθειες ο πρόεδρος της Βουλής. Δεν μπορεί να μην συμφωνήσουμε στα πρόσωπα για το ΕΣΡ.

Ηταν αντισυνταγματική απρέπεια και ατόπημα του Τσίπρα θα δεχθεί τον Βύρωνα Πολύδωρα στο Μαξίμου. Η κυβέρνηση επέλεξε τον αντισυνταγματικό τρόπο να αναμιχθεί στην υπόθεση Πολύδωρα χωρίς να αφήσει τον πρόεδρο της Βουλής να ενεργήσει.

Είναι θέμα Προέδρου Βουλής. Δυστυχώς είμαστε όμηροι των κινήσεων που γίνονται με βάση την επικαιρότητα χωρίς να βλέπουμε το μέλλον. Το Σύνταγμα δεν πρέπει να τα περιέχει όλα αυτά. Αλλιώς να μας επιτρέπει με αυξημένη πλειοψηφία να τις αναθεωρούμε. Η διάταξη προέβλεπε 3 θέματα ή 4 στη βουλή. Είμαστε όμως 8 κόμματα. Όταν έχει δύο κόμματα που εκ προοιμίου λένε όχι για διαφορετικό λόγο, γιατί δεν πιστεύουν στις ανεξάρτητες αρχές, τότε χρειάζεται η ομοφωνία όλων των υπολοίπων. Να μη λέμε δημοσίως ονόματα δεν κάνει. Ο πρωθυπουργός να σας αφήσει να ασκήσετε τα καθήκοντα του Προέδρου της Βουλής. Μάλλον ο Π/Θ ήθελε να κάψει την προσπάθεια για συγκρότηση ΕΣΡ. Μέχρι σήμερα το συζητούσαμε μεταξύ μας. Κι εσείς έτσι πετύχατε τη συγκρότηση των 4 άλλων ανεξάρτητων αρχών. Ορθώς λέει ο Λοβέρδος για Λαφαζάνη και Αλαβάνο. Εγώ αυτό είδα όταν είδα τον Πολύδωρα, που τον εκτιμώ και θα τον ψήφιζα ευχαρίστως, σα να έχει αναλάβει ήδη.

Νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων: Δεν βγήκε ΕΣΡ, έκανε πίσω η κυβέρνηση για Πολύδωρα | iefimerida.gr 5

Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ)

«Έλειπε η πολιτική βούληση για να γίνει ο διαγωνισμός. Ακόμα κι αν πέσει η κυβέρνηση και εσείς θέλετε να ρυθμίσετε το τηλεοπτικό τοπίο και δεν συναινέσουμε εμείς. Τι θα κάνετε;», αναρωτήθηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου όταν πήρε τον λόγο, για να συνεχίσει λέγοντας:

Είναι δυνατόν να μας βλέπουν οι πολίτες να τσακωνόμαστε για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συμφωνήσουμε σε τέσσερα βασικά πράγματα. Δεν θα μιλήσω για Πολύδωρα. Δεν είναι ζήτημα προσώπου.

Η στιχομυθία Χριστοδουλοπούλου - Κακλαμάνη για Πολύδωρα

  • «Θα ψηφίσετε τον κ. Πολύδωρα;» ρώτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης την Τασία Χριστοδουλοπούλου.
  • «Εγώ νομίζω ότι εσείς θα τον ψηφίσετε, αλλά μπορεί να πέφτω κι έξω», απάντησε αντιστρέφοντας την ερώτηση Κακλαμάνη, η αντιπρόεδρος της Βουλής.
  • «Πέφτετε έξω» της απάντησε ο Ν. Κακλαμάνης
  • «Μην έχετε άγχος, θα δείτε στο τέλος» κατέληξε η Τασία Χριστοδουλοπούλου

Μάριος Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων): Πιο έντιμη η κατάργηση

Ηθικά θα ήταν πιο έντιμο να υπάρχει το κατάργηση, αντί το αναστολή. Συμφωνώ με την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να συσταθεί το ΕΣΡ όχι με προσχηματικές λύσεις αλλά να συζητηθούν τα πρόσωπα και να έρθει πρόταση με άτομα ευρείας αποδοχής για να υπάρξει συναίνεση.

Νικ. Κακλαμάνης (ΝΔ): Ο Πολύδωρας θέλει να γίνει υπουργός όχι πρόεδρος του ΕΣΡ

Εγώ είμαι φίλος με τον Β. Πολύδωρα και έχω πολλά έτη κοινών αγώνων. Δεν θα έφευγα όμως από τη θέση του κόμματός μου. Από εκεί και πέρα ακούγοντας τον Βύρωνα χθες στην κρατική τηλεόραση μου έλεγε ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ. Μάλλον θέλει να πάρει τη θέση της Γεροβασίλη.

Σήμερα η διάσκεψη λειτουργεί σαν μικρή Ολομέλεια. Πρέπει να δώσω μερικές απαντήσεις. Άλλο κριτική στη δικαιοσύνη και άλλο υβρεολόγιο. Μίλησαν για δικαστικές χούντες, ο Καμμένος διέγραψε το μέλος του κόμματός του. Μίλησαν κάποιοι για δικαστικά πραξικοπήματα. Τα κόμματα έχουν συντεταγμένα όργανα μέσα από τα οποία εκφράζονται. Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τα όργανα. Αν βγαίνω και είμαι ακραίος λέω μια κουβέντα δεν σημαίνει ότι είναι θέση της ΝΔ.

Επειδή κάποιοι είμαστε παλιοί, όταν ο Καραμανλής έφερε τον βασικό μέτοχο, όλη η αντιπολίτευση καταψήφισε. Το μήνυμα δίνεται στην ψήφο επί της αρχής. Αυτό που κάναμε δεν ήταν πρόταση νόμου. Το γράφαμε ότι είναι υπό την αίρεση, όταν βγει η απόφαση του ΣτΕ, να πρέπει να τα αλλάξουμε. Ήμασταν συνεπείς. Αντί να αρπάξετε την ευκαιρία και να φέρετε τροπολογία και μετά με τη διαδικασία του παρελθόντος να βρούμε τα πρόσωπα. Και θα έληγε το θέμα. Στην πρόταση τη δική μας καλύπτεται και το μεσοδιάστημα.

Τραγάκης

Η πρόταση για τον Πολύδωρα δεν έπρεπε να γίνει στο Μαξίμου. Και ούτε η τροπολογία έπρεπε να είναι έτσι. Δεν καταθέσαμε νομοθετική πρωτοβουλία. Και αν διάβαζε κανείς τις προτάσεις μας, εμείς μεταφέραμε όλες τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Αναγνωρίσαμε ότι όλες οι αρμοδιότητες ανήκουν εκεί. Λέτε ότι η πρότασή μας είναι όχι διαγωνισμός, αλλά ανάθεση. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές για λόγους γνωστούς και όχι για το ΕΣΡ. Ζητάμε και θα ζητάμε γιατί η κυβέρνηση κάνει κακό στον τόπο.

Χρήστος Μαντάς

Θα ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο ή θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο οι καναλάρχες; Έτσι όπως γίνεται η συζήτηση, δίνεται τέτοιο βάρος στο ΕΣΡ που αρχίζει κανείς να αναρωτιέται, ποιος μπορεί να πάρει τέτοιο βάρος σε εκρηκτικό τοπίο. Τοποθετούμε πολιτικές συγκρούσεις σε μια ανεξάρτητη αρχή. Και κοιτάξτε ποιό είναι το κρίσιμο θέμα. Γιατί τόσα χρόνια επί υπάρξεως ΕΣΡ δεν έγινε ποτέ διαδικασία νόμιμης αδειοδότησης και συνεχώς δίναμε παρατάσεις; Γιατί;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ