Γεροβασίλη: Ανόητο να κρίνουν το ύφος της δήλωσής μου για το ΣτΕ - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: Ανόητο να κρίνουν το ύφος της δήλωσής μου για το ΣτΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξηγήσεις για την οργισμένη δήλωσή της κατά του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η ίδια είπε ότι η δήλωσή της δεν ήταν «λαϊκίστικη» απαντώντας στην έντονη κριτική που της ασκήθηκε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι είναι «ανόητο να κρίνουν το ύφος της δήλωσής μου» και τόνισε: «Εμείς κρίνουμε και τηρούμε τους νόμους, θα παλεύουμε και για το ένα ευρώ».

«Το άρθρο 14 του Συντάγματος μου επιτρέπει να λέω την άποψή μου εφόσον τηρώ τους νόμους. Θεωρώ ότι είναι υποκρισία εκ μέρους των άλλων. Είχαμε μια κρίση και δεν θα μας την απαγορεύσει κανείς. Όλοι αυτοί που λένε ότι σέβονται την δικαιοσύνη και δεν εφάρμοσαν τις επιταγές της δικαιοσύνης τι λένε τώρα; Τι προτιμάτε; Οι πολιτικές δυνάμεις έσπευσαν να πουν ότι κάναμε παρέμβαση. Ποιά παρέμβαση; Η απόφαση είχε βγει. Στον δημόσιο διάλογο καλώς εγώ εξέφρασα την άποψή μου όπως και οι δικαστές. Εχω δικαίωμα να κρίνω», είπε η κα Γεροβασίλη.

Για το ύφος της απάντησε: «Το ύφος θα κρίνουμε; Εγώ σας λέω ότι μπορεί να είχα πυρετό. Το ύφος θα κρίνουμε; Αυτό είναι ανόητο. Εμείς κρίνουμε και τηρούμε τους νόμους. Οι άλλοι κρίνουν αλλά δεν τηρούν τους νόμους. Αυτή είναι η διαφορά μας. Κρίναμε μια απόφαση και τι αυτή παράγει. Όταν αναφέρθηκα σε δυο τρία πράγματα που θα γίνονταν μέσω αυτών των χρημάτων θα με βρείτε δραματικά απέναντι. Δεν είναι λαϊκισμός αυτά που είπα».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι είναι παράνομα τα κανάλια που εκπέμπουν.
Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι δεν είναι ήττα της κυβέρνησης όλη η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες. «Είναι σοβαρό το θέμα, δεν το υποβιβάζω. Δεν είναι πολιτική ήττα», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη ότι το θέμα συντηρείται στη δημοσιότητα από τα κανάλια και υπογράμμισε ότι είναι υπερβολές όσα λέγονται.
Τόνισε ακόμη ότι η πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα «δεν ήταν μία πρόταση παραταξιακής λογικής αλλά εντάσσεται σε μια προσπάθεια να ανοίξει ένα συναινετικό πεδίο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που είναι συνταγματική επιταγή και ανάγκη».
Ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε έναν διάλογο «που θα συμβάλει στο να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η συνταγματικότητα στη χώρα». «Ας καταθέσει ο καθένας τις απόψεις του», πρόσθεσε εν όψει της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την απόφαση, η κ. Γεροβασίλη επιτέθηκε στο ΣτΕ και τόνισε ότι «πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, το PSI, το "μαύρο" στην ΕΡΤ» και πρόσθεσε: «η ασυδοσία δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα».
«Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες. Η επιστροφή των χρημάτων στερεί από τον προϋπολογισμό πόρους 255 εκατ. ευρώ, που η κοινωνία έχει ανάγκη», είπε εν συνεχεία, συμπληρώνοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ οδηγεί στο προηγούμενο «αντισυνταγματικό» καθεστώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όλγα Γεροβασίλη δήλωση ΣτΕ ανόητο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ