Ουρές και τσακωμοί στα κεντρικά της ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών - iefimerida.gr

Ουρές και τσακωμοί στα κεντρικά της ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστιες ουρές από πολύ νωρίς το πρωί έχουν σχηματίστει έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις.

Πελάτες της ΔΕΗ άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το κατάστημα ακόμη και από τις 5 το πρωί, ενώ δεν έλειψαν και οι τσακωμοί για τη σειρά προτεραιότητας.

Ουρές και τσακωμοί στα κεντρικά της ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών | iefimerida.gr 0

Το πρόγραμμα έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από τους καταναλωτές που μπορούν να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε 36 δόσεις και το αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται να οδηγήσει τη διοίκηση της επιχείρησης στην παράταση του προγράμματος προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πελατών της.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία εργάσιμη για τη ρύθμιση οφειλών και στην ΕΥΔΑΠ.

Με βάση το πρόγραμμα της ΔΕΗ η ρύθμιση σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, προβλέπει πληρωμή της πρώτης δόσης με την έγκριση του διακανονισμού.

Σε περίπτωση μη τήρησης διακανονισμού, αν δηλαδή στη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μια δόση ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής περισσοτέρων της μίας δόσεων εντός ενός ημερολογιακού έτους, ο διακανονισμός εξακολουθεί να ισχύει με την προϋπόθεση καταβολής όλων – πλην μίας – των οφειλομένων δόσεων.

Το αίτημα για ρύθμιση οφειλών στην ΕΥΔΑΠ μπορεί υποβληθεί σε ένα από τα 12 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών και απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη είναι να υπάρχουν οφειλές άνω των 60 ευρώ ενώ η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να είναι κάτω των 20 ευρώ.

Για την έγκριση της ρύθμισης απαιτείται η άμεση καταβολή της πρώτης από τις εγκεκριμένες δόσεις, ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβάλλονται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής στο διακανονισμό.

Νέα παράταση έως το τέλος του χρόνου

Εκτός ημερησίας διάταξης θα τεθεί σήμερα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, το θέμα της παράτασης του προγράμματος ρύθμισης οφειλών πιθανότατα έως το τέλος του χρόνου. Στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ της ΔΕΗ έχει στην επίσημη ατζέντα του την ανάδειξη της κινεζικής State Grid ως προτιμητέο επενδυτή για την εξαγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ.

Η πρόταση του κ. Παναγιωτάκη θα είναι να παραταθεί η ισχύς της ρύθμισης έως το τέλος του χρόνου με τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν σήμερα. Δηλαδή με 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή. Επίσης αναμένεται να συνεχιστεί η εφαρμογή των επιπλέον διευκολύνσεων που είχε αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν παρέτεινε την ισχύ της ρύθμισης έως το τέλος Οκτωβρίου.

15μερη παράταση σε ΕΥΔΑΠ

Στο μεταξύ η ΕΥΔΑΠ πρόκειται, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, να δώσει "σιωπηρή" παράταση 15 ημερών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ ληξιπρόθεσμες προθεσμία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ