ΝΔ: Ο Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για πρόεδρος του ΕΣΡ - iefimerida.gr

ΝΔ: Ο Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για πρόεδρος του ΕΣΡ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφή θέση ενάντια στην πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας τα «ηνία» του ΕΣΡ πήρε η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι ο κ. Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός, ενώ κάνει λόγο για απελπισία της κυβέρνησης, που είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε.

Ακόμη, καλεί την κυβέρνηση να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, τονίζοντας ότι αυτή δεν αφορούσε τα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά την αντισυνταγματική μεταφορά των αρμοδιοτήτων στον Νίκο Παππά.

Παράλληλα, κύκλοι της ΝΔ σημείωναν ότι ο κ. Πολύδωρας δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για δύο λόγους. Πρώτον επειδή στο παρελθόν έχει στηρίξει ανοιχτά τον νόμο Παππά και δεύτερον επειδή είχε προτείνει συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν, επίσης:

"Γιατί δεν πληροί ο Βύρων Πολύδωρας τους όρους;

Με δηλώσεις του στο παρελθόν είχε στηρίξει το νόμο Παππά, άρα δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο γι'αυτή τη θέση.

Επίσης, είναι ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, πράγμα αδιανόητο για τη ΝΔ".

Οι δηλώσεις Πολύδωρα υπέρ της Χρυσής Αυγής

Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2013, ο Βύρων Πολύδωρας ερωτηθείς εάν θεωρεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής νεοναζί, είπε:

«Δεν ξέρω. Τα μέλη της είναι βέβαιο ότι δεν είναι. Μπορεί να είναι κάποιος πυρήνας». Όπως σημείωσε, δεν έχει ακούσει στελέχη της να «ομολογούν με παρρησία ότι είναι λάτρεις του Χίτλερ και νεοναζί».

«Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πώς να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πώς να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πολύδωρας.

Ερωτηθείς στη συνέχεια εάν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία ακόμη και με την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής απάντησε:

«Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από ένα εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης».

«Εάν έχουν το κουράγιο ας πουν ότι αποκλείονται όλοι οι μολυσμένοι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή», ανέφερε επίσης. Ο κ. Πολύδωρας έλεγε επίσης ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για την δημοκρατία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ ΕΣΡ Βυρων Πολύδωρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ