Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταδικάζει επίθεση εναντίον σχολείου στο δυτικό Χαλέπι - iefimerida.gr

Ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταδικάζει επίθεση εναντίον σχολείου στο δυτικό Χαλέπι

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επίθεση εναντίον ενός σχολείου στο δυτικό Χαλέπι, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, καταδίκασε ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Αυτή η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν παιδιά, «μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα πολέμου εφόσον ήταν εσκεμμένη» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

«Οι υπεύθυνοι τέτοιων ενεργειών πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπαν Κι Μουν ζήτησε εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση στη Συρία.

Τις προσπάθειες για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο προς το παρόν εμποδίζει η Ρωσία, που έχει το δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο.

Τουλάχιστον 3 παιδιά σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν χθες στη Συρία κατά τη ρίψη οβίδων εναντίον ενός σχολείου στη συνοικία Σαχμπά, στο δυτικό Χαλέπι, το οποίο ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, μετέδωσαν συριακά μμε.

Την Τετάρτη, οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός σχολείου στην επαρχία Ιντλίμπ, που τελεί υπό το έλεγχο των ανταρτών, προκάλεσαν τον θάνατο 22 παιδιών και 6 εκπαιδευτικών σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπαν Κι Μουν ΟΗΕ Χαλέπι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ