Τζο Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα εγείρει κάθε θέμα στην Αθήνα -Εμμεσος υπαινιγμός για το χρέος - iefimerida.gr

Τζο Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα εγείρει κάθε θέμα στην Αθήνα -Εμμεσος υπαινιγμός για το χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα εγείρει κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στο τέλος εκδήλωσης του "Ιδρύματος για την Ημέρα του Όχι" (Oxi Day Foundation) που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον, ερωτηθείς αν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ο Μπαράκ Ομπάμα θα εγείρει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε πως είχε την Πέμπτη ένα εκτενές γεύμα με τον πρόεδρο και συμπλήρωσε με νόημα. «Σας υπόσχομαι ότι θα εγείρει κάθε σχετικό θέμα».

Η δήλωση Μπάιντεν έρχεται μόλις 24 ώρες μετά την διάψευση από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Ερνεστ ότι ο Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα προτίθεται να εγείρει θέμα χρέους.

Στην εκδήλωση, ο Μπάιντεν μίλησε με θερμά λόγια για την ελληνοαμερικανική κοινότητα ενώ ξέσπασε σε λυγμούς όταν στην εκδήλωση τιμήθηκε ο γιος του Μπο, ο οποίος πέθανε πριν ενάμιση χρόνο από καρκίνο.

Τζο Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα εγείρει κάθε θέμα στην Αθήνα -Εμμεσος υπαινιγμός για το χρέος | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: twitter/@KaterinaSokou

Στις υπόλοιπες σύντομες αναφορές του μίλησε για τον ηρωισμό των Ελλήνων στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη. «Δεν βρήκα ποτέ στις προσωπικές μου σχέσεις άλλη ομάδα ανθρώπων περισσότερο πιστούς και θαρραλέους από τους Ελληνες », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκε και η νεαρή Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, που δραπέτευσε από τα χέρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν ως σκλάβα του σεξ. «Στέκομαι με ταπεινότητα δίπλα της», είπε ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν για τη Νάντια Μουράντ, που είναι πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ στα θέματα παράνομης διακίνησης προσώπων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ