Μετά το βατερλό στις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο - iefimerida.gr

Μετά το βατερλό στις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο

Αμηχανία και πολύ μεγάλη πίεση υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου τις τελευταίες ώρες, έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πολιτική-αλλά και επικοινωνιακή-διαχείριση της επόμενης μέρας προβληματίζει έντονα και απασχολεί μετ’ επιτάσεως τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες. Κι αυτό, γιατί η συγκυρία είναι εξόχως δύσκολη με την κυβέρνηση να πρεσάρεται από όλες τις πλευρές και να βρίσκεται σε κλοιό πολιορκίας.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε χθες βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου Πολιτικό Συμβούλιο. Κατά πληροφορίες του iefimerida περίσσεψε ο προβληματισμός για την υπόθεση των αδειών , με όλα τα στελέχη που μετέχουν στο όργανο να τοποθετούνται εκτενώς.

Ντελίριο στο Μαξίμου
Ενδεικτικό της αμηχανίας πάντως, υπήρξε το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε, χθες, να αλλάξει ρότα επιχειρώντας τελικώς πρώτα να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (τη Δευτέρα) και εν συνεχεία να καταθέσει τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία. Παρά το γεγονός ότι στην αρχή η διάσκεψη των προέδρων είχε οριστεί για την Τετάρτη.

Στο δια ταύτα, βασική τους στόχευση ήταν να πετάξουν το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να μην δοθεί το βήμα στη Νέα Δημοκρατία να πει ότι η κυβέρνηση καταθέτει νόμο χωρίς να έχει συσταθεί ΕΣΡ.

Προσωρινό «φρένο» στον ανασχηματισμό
Κατά τα λοιπά,ξεχνιέται -για λίγο- ο πολυθρύλητος ανασχηματισμός.
Κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε ότι «ο ανασχηματισμός αναβάλλεται», εξηγώντας ότι μετά τον καταιγισμό εξελίξεων η στρατηγική της κυβέρνησης προσαρμόζεται εκ των πραγμάτων στις νέες συνθήκες. Ωστόσο, πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και κανείς δεν αποκλείει τυχόν αιφνιδιασμό.!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τηλεοπτικές άδειες κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ