Ο πρόεδρος της χώρας είναι ομοφυλόφιλος και πάει από κρεβάτι σε κρεβάτι - iefimerida.gr

Ο πρόεδρος της χώρας είναι ομοφυλόφιλος και πάει από κρεβάτι σε κρεβάτι

Ρόμπερτ Μουγκάμπε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ομοφυλοφυλικά όργια κατηγορεί μία βουλευτής της Ζιμπάμπουε, τον 87χρονο πρόεδρο της χώρας, Μπουγκάμπε, και αντιμετωπίζει πλέον τον κίνδυνο τις φυλάκισης για τις δηλώσεις της αυτές.

Πιο συγκεκριμένα η Λινέτ Κορένι, βρίσκεται ήδη υπό κράτηση για τις δηλώσεις της αυτές, κατηγορούμενη για για υπονόμευση της εξουσίας του προέδρου. Η ίδια πριν μερικές ημέρες είχε δηλώσει δημόσια πως ο πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε είναι «ένας ομοφυλόφυλος που γυρίζει από κρεββάτι σε κρεββάτι».

Η βουλευτής προέβη και σε πιο πολλές αποκαλύψεις, κατονομάζοντας ως συντρόφους του 87χρονου προέδρου, τον πρώην υπουργό Πληροφόρησης Τζόναθαν Μόγιο, αλλά και τον πρώτο πρόεδρο της χώρας μετά την ανεξαρτησία, Καναάν Μπανάνα.

Ο Μπανάνα είχε καταδικαστεί το 1999 για σοδομισμό συνεργαστών του. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία «φριχτή».

Η Λινέτ Κορένι, μετά τις δηλώσεις της αυτές, αντομετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών. Η βουλευτής ανήκει στο κόμμα του Τσβανγκιράι, ο οποίος το 2000, και ενώ το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση, αποφάσισε να συγκροτήσει έναν εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό με το κόμμα του Μουγκάμπε, το Zanu-PF.

Ο Μουγκάμπε έχει προβεί στο παρελθόν σε σκληρά ομοφοβικά σχόλια, χαρακτηρίζοντας τους ομοφυλόφιλους «χειρότερους από τα γουρούνια και τους σκύλους που γνωρίζουν τους φυσικούς τους ερωτικούς παρτενέρ».

Δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η Καρένι με εγγύηση, ωστόσο η βουλευτής θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση, καθώς οι εισαγγελείς επικαλέστηκαν νόμο που αναστέλλει για επτά ημέρες την αποφυλάκιση με εγγύηση, μέχρις ότου εκδικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει η βουλευτής. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ