Αθώος ο... «ασθενής μηδέν»: Δεν ήταν αυτός που μετέφερε τον ιό του AIDS στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Αθώος ο... «ασθενής μηδέν»: Δεν ήταν αυτός που μετέφερε τον ιό του AIDS στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ήταν τελικά ο Ντιγκά, ή για πολλούς ο «ασθενής μηδέν», ο άντρας που μετέφερε πρώτος τo AIDS στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature.

O επί χρόνια δαχτυλοδειχτούμενος Γαλλοκαναδός Γκαετάν Ντιγκά θεωρούνταν ως ο «δαίμονας» που έφερε το ΑIDS στις ΗΠΑ, καθώς ο ίδιος τότε είχε δείξει μεγάλη προθυμία να βοηθήσει τους επιστήμονες στην κατανόηση της ασθένειας, δίνοντας τα ονόματα όλων των ανδρών με τους οποίους είχε σεξουαλικές επαφές (έδωσε τα ονόματα 72 ανδρών από τους περίπου 750 συντρόφους του σε μια τριετία).

Αθώος ο... «ασθενής μηδέν»: Δεν ήταν αυτός που μετέφερε τον ιό του AIDS στις ΗΠΑ | iefimerida.gr 0

Ωστόσο εκείνος κατέληξε να είναι το κεντρικό πρόσωπο στην αναζήτηση των αρμοδίων να βρουν τον φταίχτη σε μία σχετικά άγνωστη ασθένεια τότε.

Ερχόμενοι στο σήμερα, μία διεθνή ομάδα ερευνητών αποκάλυψε πως ο Ντιγκά ήταν απλά ένας από τους χιλιάδες ασθενείς του ιού στη δεκαετία του '70.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα των ερευνητών αναφερόταν πως ο ιός «προέκυψε» από μια προϋπάρχουσα επιδημία στην Καραϊβική, έφτασε στη Νέα Υόρκη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και στη συνέχεια εξαπλώθηκε προς τα δυτικά σε όλη την ΗΠΑ.

Αθώος ο... «ασθενής μηδέν»: Δεν ήταν αυτός που μετέφερε τον ιό του AIDS στις ΗΠΑ | iefimerida.gr 1

Το αίμα του Ντιγκά αναλύθηκε ξανά φέτος από τους ειδικούς και έτσι διαπιστώθηκε όχι μόνο πως δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος που εξαιτίας του «νόσησαν οι ΗΠΑ», αλλά και την μεγάλη δυσκολία του να βρεθεί ο «ασθενής μηδέν» σε μία ασθένεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ AIDS ΗΠΑ έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ