ΕΚΤ: Σταθερά ανοδικός ο ρυθμός χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Σταθερά ανοδικός ο ρυθμός χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σταθερό ρυθμό συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο η αύξηση της τραπεζικής δανειοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ο ρυθμός ανάπτυξης του δανεισμού των επιχειρήσεων και νοικοκυριών της ευρωζώνης παρέμεινε σταθερός τον περασμένο μήνα, ενώ το ευρύτερο μέτρο της κυκλοφορίας χρήματος, που συχνά «δείχνει» τη μελλοντική δραστηριότητα, επιβραδύνθηκε ελαφρώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 1,9% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δανεισμός προς τα νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 1,8%, ποσοστά αμετάβλητα και στις δυο περιπτώσεις έναντι του προηγούμενου μήνα. Παράλληλα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του M3, επιβραδύνθηκε στο 5%, έναντι του 5,1% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EKT δάνεια νοικοκυριά επιχειρήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ