Βούτσης εναντίον δικαστών: Προκαλεί αρνητική εντύπωση η ευθυγράμμιση του ΣτΕ με μια σαφή πολιτική θέση - iefimerida.gr

Βούτσης εναντίον δικαστών: Προκαλεί αρνητική εντύπωση η ευθυγράμμιση του ΣτΕ με μια σαφή πολιτική θέση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μας προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι τη Συμβούλιο της Επικρατείας ευθυγραμμίστικε με μια σαφή πολιτική θέση» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης λίγες ώρες μετά την επίθεση σε βάρος των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου από την Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Βούτσης, μάλιστα, κάλυψε την κυβερνητική εκπρόσωπο λέγοντας ότι «δεν είναι υβριστική η δήλωσή της γιατί αναφερόταν σε μια διαδρομή της περασμένης πενταετίας». «Ξέρετε ότι η συνέχεια δεν είναι μόνο του κράτους αλλά και της εξουσίας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αυτό ο κ. Βούτσης είπε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ αφού θα έχει κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα με την έκδοση της απόφασης και την όποια νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει η κυβέρνηση.

Μιλώντας για την διάταξη που προανήγγειλαν την Τετάρτη ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Βουλής τη χαρακτήρισε ενδιάμεση λύση καθώς όπως είπε «είναι προφανές ότι δεν είναι αυτή η άποψη της κυβέρνησης ειδικά για το θέμα του αριθμού των αδειών».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ και στο θέμα που προέκυψε με την τροπολογία για το «μαύρο» που κατέθεσε και τελικά απέσυρε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα λέγοντας ότι «προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε συλλογικά, θα έπρεπε να περιμένει αυτή η τροπολογία και να είναι διαφορετική και το αναγνώρισε και ο κ. Παππάς».

Όσον αφορά τέλος, το αν ήταν σοφό εκ μέρους της κυβέρνησης να ανοίξει τόσα μέτωπα για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «δεν ξέρω αν ήταν σοφή η επιλογή να στήσει καβγά για τις άδειες αλλά ήταν θέση της κυβέρνησης να προσπαθήσει να κάνει αυτό που έκανε σε ένα θέμα που όποιος πήγε να ασχοληθεί με αυτό κάηκε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βουτσης άδειες ΣτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ