Γεωργιάδης: Οσες φορές παραβιάσεις το Σύνταγμα, το ΣτΕ θα κάνει τη δουλειά του - iefimerida.gr

Γεωργιάδης: Οσες φορές παραβιάσεις το Σύνταγμα, το ΣτΕ θα κάνει τη δουλειά του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν είμαστε χαρούμενοι όταν έχουμε σύγκρουση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Ανησυχούμε με αυτά που βλέπουμε, είναι περίεργη η αντίδραση της κυβέρνησης και η ανάρτηση του Πολάκη. Σοκαρίστηκα με τη δήλωση Γεροβασίλη, είναι αδιανόητη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ALPHA 9,89 όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθέτησε γνωρίζοντας ότι παραβιάζει το Σύνταγμα «με χυδαίο κι εξόφθαλμο τρόπο».

«Το ΣτΕ χτες δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να αποφασίσει το αυτονόητο. Λέει συνέχεια ο κ. Τσίπρας και όλοι αυτοί ότι την Ελλάδα την κυβερνά η κυβέρνηση. Αυτοί δεν έχουν επαφή με την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες δεν κυβερνούν ανεξέλεγκτα αλλά κατά το Σύνταγμα και τους νόμους και οι αποφάσεις κρίνονται από τη δικαιοσύνη. Αυτά τα θεσμικά αντίβαρα υπάρχουν για να προστατεύουν τα δικαιώματα των πλειοψηφιών. Βαθύ παρακράτος το ΣτΕ; Είναι δυνατόν; Προχωρά σε τέτοια σύγκρουση με τη δικαιοσύνη;», είπε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας οτι όταν το ΣτΕ κηρύσσει κάτι αντισυνταγματικό, δεν γίνεται αναθεώρηση.

«Όσες φορές παραβιάσεις το Σύνταγμα, το ΣτΕ θα κάνει τη δουλειά του. Υπάρχει για να προστατεύσει τη δημοκρατία. Την αντισυνταγματικότητα τη δέχτηκαν όλοι. Το συναποφάσισαν όλοι οι δικαστές γιατί όλοι καταλάβαιναν ότι ο κ. Τσίπρας παραβιάζει το Σύνταγμα. Ο Τσίπρας εις γνώση του και με πλήρη συνείδηση πήρε ένα άρθρο του Συντάγματος και το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Αυτό δεν έχει προηγούμενο», ανέφερε ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ είναι εδώ για να δώσει λύση στο θέμα του ΕΣΡ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ