Πολύωρη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό - iefimerida.gr

Πολύωρη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί για το Κυπριακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mέχρι τις 23.15 διήρκεσε (ώρα Ελλάδος) η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην συνάντηση τους, που άρχισε στις 18.30 αναμένεται να αποφασίσουν τον τόπο (το πιθανότερο Ελβετία) και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων για συζήτηση του εδαφικού.

Πριν από την συνάντηση ο Μουσταφά Ακιντζί σε δηλώσεις ανέφερε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές αντίληψης σε ορισμένα θέματα που αφορούν την ουσία της ομοσπονδίας.

Σημείωσε, ακόμη, ότι δυσκολία στις συνομιλίες προκαλούν και οι προεδρικές εκλογές στην ελληνοκυπριακή πλευρά, κατά την έκφραση του 2018.

Ο Μουσταφά Ακιντζί κάλεσε τον κ. Αναστασιάδη να αποφασίσει, « εάν θα γίνει ιστορικός ηγέτης για την κοινότητά του, ή εάν θα είναι ένας από τους υποψηφίους στις εκλογές».

Ο Ακιντζί δήλωσε πως, μετά τη συζήτηση του εδαφικού στο εξωτερικό, πρέπει να ακολουθήσει η «πενταμερής» διάσκεψη.

Αναφερόμενος στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας είπε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν λέει ξεκάθαρα ότι την αποδέχεται. Σχετικά δήλωσε πως δεν θα θέσει ενώπιον της Τουρκοκυπρίων ένα σχέδιο, το οποίο δεν θα περιλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία. «Είτε, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα την αποδεχθεί, είτε δεν θα υπάρξει συμφωνία», τόνισε.

Αναφερόμενος στο εδαφικό, ο Ακιντζί είπε πως για την ώρα οι συζητήσεις είναι πολύ γενικές, χωρίς χάρτες, ποσοστώσεις και ονόματα.

Εξάλλου, ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων , Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι θα είναι λάθος να γίνει η συνάντηση για το εδαφικό, χωρίς να ορισθεί ημερομηνία για την «πενταμερή» διάσκεψη , όπου θα συζητηθεί το θέμα ασφάλεια - εγγυήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αναστασιάδης Ακιντζί Κύπρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ