Reuters: Σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστούν οι αγορές ομολόγων και μετά τον Μάρτιο - iefimerida.gr

Reuters: Σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστούν οι αγορές ομολόγων και μετά τον Μάρτιο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν βέβαιο είναι πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Μάρτιο του 2017, δήλωσαν πηγές της Τράπεζας στο Reuters.

Παράλληλα, όπως ανέφεραν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στις αγορές τους, ώστε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν επαρκείς διαθέσιμοι τίτλοι.

Οι κινήσεις αυτές θα γίνουν σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσουν τον Δεκέμβριο για τη μελλοντική μορφή και διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, με βάση τις νεότερες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Σήμερα, η ΕΚΤ αγοράζει τίτλους ύψους 80 δις. ευρώ μηνιαίως. Δεν έχει αποφασισθεί, αν ο μηνιαίος αυτός όγκος των αγορών θα συνεχισθεί και μετά τον Μάρτιο ή θα μειωθεί. Η απόφαση θα εξαρτηθεί από τα νεότερα οικονομικά στοιχεία, δήλωσαν οι πηγές.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν μία ελαφρά άνοδο του πληθωρισμού και άλλων δεικτών οικονομικής δραστηριότητας. Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε τον Οκτώβριο με τον ταχύτερο ρυθμό από την αρχή του έτους, ενώ ο δείκτης εμπιστοσύνης των γερμανικών επιχειρήσεων Ifo βελτιώθηκε απρόσμενα τον τρέχοντα μήνα. Καθώς, ωστόσο, ο στόχος για τον πληθωρισμό σχεδόν 2% της ΕΚΤ δεν επιτυγχάνεται, ακόμη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, που είναι υπέρ αυστηρής νομισματικής πολιτικής, δεν είναι έτοιμα να υποστηρίξουν ότι οι αγορές ομολόγων πρέπει να σταματήσουν τον Μάρτιο, δήλωσαν οι πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ Ελληνικό πρόγραμμα ομόλογα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ