ΕΛΣΤΑΤ: Μειώνονται κάθε χρόνο τα θεραπευτήρια από το 2011 -Τα περισσότερα στην Αττική - iefimerida.gr

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώνονται κάθε χρόνο τα θεραπευτήρια από το 2011 -Τα περισσότερα στην Αττική

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το 2011, μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των θεραπευτηρίων, όπως και το νοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Η μείωση οφείλεται κυρίως στην κατάργηση των θεραπευτηρίων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για κλειστή νοσηλεία, στην ένταξη των ψυχιατρικών νοσοκομείων στα δημόσια νοσοκομεία, όπως και στην παύση λειτουργίας ιδιωτικών κλινικών.

Το ποσοστό μείωσης των θεραπευτηρίων ανήλθε σε 3,8% το 2012, 4% το 2013 και 2,4% το 2014, όπου, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 283 θεραπευτήρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό, 54,8% να είναι ιδιωτικά.

Με βάση την ειδικότητα, το 62,2% είναι γενικά, ενώ από το 35,7% που είναι ειδικά, η πλειοψηφία τους είναι νευροψυχιατρικά και μαιευτικά-γυναικολογικά.

Τα περισσότερα, σε ποσοστό 36%, βρίσκονται στην περιφέρεια της Αττικής, με δεύτερη την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, τρίτη τη Θεσσαλία και τέταρτη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Τα λιγότερα παρουσιάζονται στην νησιωτική Ελλάδα, (Ιόνιο, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο) και στην Ήπειρο, με αριθμό θεραπευτηρίων που αντιστοιχούν στο 9,2% του συνόλου της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θεραπευτήρια ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ