Εξαλλοι οι Ευρωπαίοι γιατί η Ισπανία επέτρεψε ανεφοδιασμό του ρωσικού στόλου - iefimerida.gr

Εξαλλοι οι Ευρωπαίοι γιατί η Ισπανία επέτρεψε ανεφοδιασμό του ρωσικού στόλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Μαδρίτη αποφάσισε να επανεξετάσει το αίτημα του ρωσικού βόρειου στόλου να ανεφοδιαστεί στη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στις ακτές της βόρειας Αφρικής, μετά το μπαράζ επικρίσεων που δέχθηκε από Ευρωπαίους αξιωματούχους και τις ανησυχίες που διατύπωσε το ΝΑΤΟ ότι τα οκτώ ρωσικά πολεμικά σκάφη μπορεί να μετάσχουν στον βομβαρδισμό στόχων στο πολιορκούμενο Χαλέπι προκαλώντας νέες απώλειες μεταξύ αμάχων.

Το Κρεμλίνο αποφάσισε να στείλει στην ανατολική Μεσόγειο το βόρειο στόλο με τη ναυαρχίδα του, το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, για να υποστηρίξει τις πολεμικές επιχειρήσεις του στη Συρία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται απ' το 2015 στο πλευρό των κυβερνητικών στρατευμάτων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εξαλλοι οι Ευρωπαίοι γιατί η Ισπανία επέτρεψε ανεφοδιασμό του ρωσικού στόλου  | iefimerida.gr 0

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, προειδοποίησε την ισπανική κυβέρνηση ότι η Μόσχα κι η Δαμασκός θα εντείνουν με τη βοήθεια του στόλου τις αεροπορικές τους επιδρομές στο Χαλέπι κι ότι ως εκ τούτου μπορεί να σκοτωθούν ακόμη περισσότεροι άμαχοι. Δυτικές κυβερνήσεις κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, υποστηρίζοντας ότι ρωσικά μαχητικά έχουν επανειλημμένα βάλει στο στόχαστρό τους νοσοκομεία.

Ο Γκυ Φέρχοφσταντ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων στο ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την αρχική απόφαση της Μαδρίτης να ανεφοδιάσει με καύσιμα το ρωσικό στόλο.

Spain signed EU statement on Russian war crimes in #Aleppo last week; today helps refuel fleet on way to commit more atrocities. Seriously? pic.twitter.com/a0lYtMN3cV

Μπροστά σ' αυτή την κατακραυγή ο υπουργός Άμυνας της Ισπανίας, Πέδρο Μορενές, δήλωσε στην εφημερίδα El Mundo ότι η Ισπανία, ως μέλος του ΝΑΤΟ, θα ενεργήσει βάσει των αρχών της Συμμαχίας...

Ωστόσο, η Θέουτα φαίνεται ότι δεν καλύπτεται από ΝΑΤΟϊκές συνθήκες, αφού σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Guardian”, τουλάχιστον 60 ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αγκυροβολήσει στο βορειοαφρικανικό λιμάνι της Ισπανίας από το 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ισπανία ΡΩΣΙΑ ΝΑΤΟ Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ