Ενταση: Εργαζόμενοι εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ - iefimerida.gr

Ενταση: Εργαζόμενοι εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο γραφείο του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Η αιφνιδιαστική εισβολή έλαβε χώρα μετά τις καταγγελίες για απόπειρα εκφοβισμού των εργαζομένων προκειμένου να μην συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις. «Θέλουμε να καταγγείλουμε την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο του Οργανισμού, ο οποίος έδωσε εντολή στο Γραφείο Κινήσεως να καλέσει τηλεφωνικά όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 20ης Οκτωβρίου έξω από την Βουλή για να παρουσιαστούν την Τετάρτη 26-10 και ώρα 10 στο γραφείο του», ανέφερε η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Σήμερα οι εργαζόμενοι επανέλαβαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη από το γραφείο του αντιπροέδρου της διοίκησης του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά προκειμένου να εμφανιστούν στο γραφείο του όσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης.

«"Κάποια αρχ..., σας παραπληροφορούν ότι θέλω να τρομοκρατήσω τους εργαζόμενους και πήρα να σε ενημερώσω ότι η πρόθεσή μου ήταν απλά να σας ενημερώσω για αυτό που κάνατε", αυτό μου το είπε ο αντιπρόεδρος ο κ. Μυλωνάς» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Βασίλης Δράνιας μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αθήνας.

Κάνουν λόγο για διγλωσσία από το υπουργείο Υγείας

Η κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης έξω από τη Βουλή είχε γίνει για την απόσυρση της τροπολογίας, που κατατέθηκε προς ψήφιση και παρέχει την δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να ‘’συνάπτει συμβάσεις με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, σε περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του, ύστερα από έγκριση του Υπουργού’’.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ όμως καταγγέλλουν το υπουργείο Υγείας για διγλωσσία λέγοντας ότι «ο αναπληρωτής Υπουργός κος Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή μας κατηγόρησε ότι κακώς προχωρήσαμε σε κινητοποίηση γιατί δεν υφίσταται πρόθεση για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ αλλά αυτή η τροπολογία θα ισχύει μόνο σε έκτακτη ανάγκη. Βέβαια στην συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Σωματείου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην Βουλή, ενημερώθηκαν ότι δεν είναι αντίθετοι σε σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες εφ’ όσον χρειαστεί», και από την άλλη ο κ. Ξανθός «σε συνάντηση του με εκπροσώπους εργαζομένων στην Κρήτη διαφοροποιήθηκε επί της τροπολογίας». «Υπάρχει έλλειψη συντονισμού τελικά ή γίνεται κάτι εσκεμμένα;», διερωτάται στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εργαζόμενοι ΕΚΑΒ γραφεία Εισβολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ