Αρχισυντάκτρια της Marie Claire: Με αυτά τα 6 τρικ δεν χάλασα ούτε 1 ευρώ για ένα μήνα - iefimerida.gr

Αρχισυντάκτρια της Marie Claire: Με αυτά τα 6 τρικ δεν χάλασα ούτε 1 ευρώ για ένα μήνα

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Marie Claire έκανε κάτι που δύσκολα θα δοκίμαζε κάποιος που ζει στη Νέα Υόρκη και τα κατάφερε.

Η Σαμάνθα Λιλ, λοιπόν, αποφάσισε να προετοιμαστεί καταλλήλως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο υπολογίζοντας έσοδα-έξοδα, απρόοπτες αγορές και μέρες, ώστε να μη χρειαστεί να χαλάσει ούτε ένα ευρώ από τον μισθό της τον Νοέμβριο.

Ετσι, έχει ήδη μαζέψει τα χρήματα για όλα όσα θα χρειαστεί τον ερχόμενο μήνα, κάνοντας τα παρακάτω 6 πράγματα.

  • Μπες στη νοοτροπία

Το να αποφασίσεις να «γλιτώσεις» έναν ολόκληρο μισθό, έχοντας κάνει ήδη το «κουμάντο» σου από πιο πριν, δεν είναι εύκολο πράγμα. Πρέπει να έχεις κάνει μια έρευνα για το τι χαλάς, να έχεις αποφασίσει από πού θα κόψεις και πώς θα καταφέρεις να βγάλεις λεφτά. Αν, λοιπόν, δεν έχεις αποφασίσεις πώς θα το κάνεις, απλά δεν θα το πετύχεις.

Αρχισυντάκτρια της Marie Claire: Με αυτά τα 6 τρικ δεν χάλασα ούτε 1 ευρώ για ένα μήνα | iefimerida.gr 0
  • Θα χρειαστεί να αγοράσεις μόνο τα απαραίτητα

Υπολόγισε τι αγοράζεις κάθε μήνα και πόσα χαλάς και προτίμησε να τα αγοράσεις επί 2 (όσα δηλαδή δεν λήγουν ή είναι μικρής διάρκειας). Ετσι μπορεί να έχεις δώσει περισσότερα λεφτά, αλλά θα ξέρεις πως τον άλλο μήνα ένα μέρος του μισθού σου δεν θα χρησιμοποιηθεί. Ισως χρειαστεί να κάνεις οικονομία σε άλλα πράγματα, αλλά ψάξε για προσφορές πριν κάνεις τις αγορές σου και κόψε τις εξόδους για φαγητό.

Αρχισυντάκτρια της Marie Claire: Με αυτά τα 6 τρικ δεν χάλασα ούτε 1 ευρώ για ένα μήνα | iefimerida.gr 1
  • Εκμεταλλεύσου τον χώρο εργασίας σου

Ισως φανεί υπερβολικό, αλλά η εταιρεία σου μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά έξοδα. Αν φτιάχνουν καφέ στο γραφείο, τότε πιες από εκεί και μην αγοράσεις απ' έξω. Επίσης, τι είναι αυτό που είναι στην πρίζα του δωματίου σου όλη την ώρα; Σωστά! Φόρτισε το κινητό σου στο γραφείο και μην ξεχάσεις το ταπεράκι από το σπίτι.

  • Βγάλε μερικά έξτρα χρήματα

Αυτά τα χρήματα θα σου χρειαστούν για να καλύψεις τους λογαριασμούς του σπιτιού και τα απρόοπτα έξοδα. Τι μπορείς να κάνεις; Να εκμεταλλευτείς τα πτυχία σου, τις γνώσεις σου και τη δουλειά και να βρεις μία part-time δουλειά. Αν έχεις ακούσει πως μία γνωστή σου ψάχνει baby sitter, μπορείς να προσφερθείς, ή προτίμησε να κάνεις μερικές μέρες υπερωρία αν αντέχεις.

Αρχισυντάκτρια της Marie Claire: Με αυτά τα 6 τρικ δεν χάλασα ούτε 1 ευρώ για ένα μήνα | iefimerida.gr 2
  • Πούλησε ό,τι δεν χρειάζεσαι

Κι όμως υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτά που εσύ δεν φοράς. Ανοιξε την ντουλάπα σου, βρες τα ρούχα που σου αρέσουν αλλά δεν φοράς και πούλησέ τα σε μαγαζάκια της γειτονιάς σου, vintage shops και στο internet. Αν πάλι έχεις κάτι παλιούς άχρηστους δίσκους ή έπιπλα που δεν σου χρειάζονται, μην το σκέφτεσαι. Δώσε τα κάπου και πάρε τα χρήματα.

Αρχισυντάκτρια της Marie Claire: Με αυτά τα 6 τρικ δεν χάλασα ούτε 1 ευρώ για ένα μήνα | iefimerida.gr 3
  • Αντί για εξόδους, πες «ναι» στις βόλτες, τη βιβλιοθήκη και τις ταινίες στο σπίτι

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να βγαίνεις κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές που δεν κοστίζουν τίποτα και έχουν πλάκα. Πάρε την απόφαση και ξεκίνα μελέτη πάνω στον αγαπημένο σου τομέα ή άρχισε να διαβάζεις κάποιο βιβλίο στη βιβλιοθήκη της περιοχής σου. Επίσης, πάρε τη φίλη σου και ξεκινήστε αυτό το τρέξιμο που λέτε όλη την ώρα ή πηγαίνετε μία βόλτα αντί να κάτσετε κάπου. Τέλος, αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για φίλους, ζεστή σοκολάτα (handmade) και ταινίες... μην τις χάσεις.

Φωτογραφίες: Pexels

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεφτά συμβουλές μισθός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ