Λεβέντης: Εργο της Ενωσης Κεντρώων να μην ονομάζονται τα Σκόπια, Μακεδονία - iefimerida.gr

Λεβέντης: Εργο της Ενωσης Κεντρώων να μην ονομάζονται τα Σκόπια, Μακεδονία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου όπου βρέθηκε για τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης, μίλησε στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στο θέμα της Μακεδονίας τονίζοντας χαρακτηριστικά, «Το ηθικό της Μακεδονίας έχει τραυματιστεί, γιατί όλες οι μέχρι τώρα πολιτικές ηγεσίες έχουν δεχθεί τα Σκόπια να ονομάζονται 'Μακεδονία'» και πρόσθεσε πως έργο της Ένωσης Κεντρώων είναι να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Παράλληλα ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα του για οικουμενική, λέγοντας «Προτείνω οικουμενική κυβέρνηση γιατί μόνοι τους δεν μπορούν. Με 151 και 152 βουλευτές, επενδύσεις δεν θα έρθουν. Δεν έχω κανένα λόγο να αντιστέκομαι στον κ. Τσίπρα και στο κ. Μητσοτάκη.

Και ο Μητσοτάκης να βγει τίποτα δεν θα κάνει και θα καταρρεύσει σε τρεις μήνες».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει ως εξής:

«Επειδή είναι Μακεδονία εδώ, θα μιλήσω έξω από τα δόντια. Μου είπε ο πρεσβευτής ενός μεγάλου κράτους ότι έχουμε δεχθεί το "Νόβα Μακεντόνια" όλοι. Και ο Κώστας ο Καραμανλής και ο Τσίπρας και ο Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου. Όλοι έχουν δεχθεί το "Νόβα Μακεντόνια".

Εσείς κύριε Λεβέντη δεν θέλετε η λέξη Μακεδονία να είναι στα Σκόπια;

Του είπα, και να το έχουν δεχθεί αυτοί, δεν ρώτησαν τον λαό. Ο λαός διαφωνεί. Και έργο της Ένωσης Κεντρώων και όλων των υγιών δυνάμεων είναι να αλλάξουν όνομα τα Σκόπια γιατί έχει τραυματιστεί το ηθικό της Μακεδονίας.

Πέραν του οικονομικού, που είναι κι αυτό κατεστραμμένο και διαδέχονται οι κυβερνήσεις η μία την άλλη, υπόσχονται αλλαγές και βελτιώσεις και πάμε όλο και πιο βαθιά στον πάτο της θάλασσας.

Προτείνω οικουμενική κυβέρνηση γιατί μόνοι τους δεν μπορούν. Με 152 και 153 βουλευτές δεν θα έρθει καμιά επένδυση στην Ελλάδα.

Δεν έχω κανέναν άλλον λόγο να αντιστέκομαι στον Τσίπρα ή στον Μητσοτάκη. Και ο Μητσοτάκης να βγει τίποτε δεν θα κάνει και θα καταρρεύσει σε τρεις μήνες και θα καταλάβουμε ότι ο ενάμιση χρόνος που χάθηκε και δεν κάναμε την οικουμενική επήλθε η ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ