To ΒΒC στα... μπουζούκια -Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης - iefimerida.gr

To ΒΒC στα... μπουζούκια -Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες στα χρόνια της κρίσης μετέδωσε το BBC, μέσω ενός οδοιπορικού που αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα μέσα από τα μάτια ενός βρετανού δημοσιογράφου.

Ο Σάιμον Ριβ ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι του Πειραιά Στη συνέχεια επισκέφθηκε την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, με τους εργαζόμενους εκεί να δηλώνουν ότι εργάζονται μόλις 50 ημέρες τον χρόνο.

To ΒΒC στα... μπουζούκια -Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης  | iefimerida.gr 0
To ΒΒC στα... μπουζούκια -Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης  | iefimerida.gr 1

Το οδοιπορικό συνεχίστηκε στην Πελοπόννησο. Ο βρετανός δημοσιογράφος συνάντησε μετανάστες από το Μπαγκλαντές να δουλεύουν στην παραγωγή της φράουλας. Όπως υποστήριξε, οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων είναι χειρότερες από την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα τους.

To ΒΒC στα... μπουζούκια -Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης  | iefimerida.gr 2

Τελευταίος σταθμός του Ριβ η Θεσσαλονίκη. Στην συμπρωτεύουσα παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έβλεπε κανείς στην πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας, ενώ -μεταξύ άλλων- επισκέφθηκε και τα μπουζούκια, αναφέροντας ότι πολλοί Έλληνες δεν τα πάνε καλά με την λιτότητα, και ζουν για το σήμερα, ξοδεύοντας πολλά χρήματα.

To ΒΒC στα... μπουζούκια -Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης  | iefimerida.gr 3
To ΒΒC στα... μπουζούκια -Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης  | iefimerida.gr 4

Φωτογραφίες: Δελτίο Ειδήσεων Alpha


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BBC οδοιπορικό μπουζούκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ