ΚΕΕΛΠΝΟ: Το σωματείο εργαζομένων ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις προσλήψεις - iefimerida.gr

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το σωματείο εργαζομένων ζητά παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις προσλήψεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σωματείο των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ζήτησε να ερευνηθεί ολόκληρος ο φάκελος με τις προσλήψειςτων επιτυχόντων ιατρών και νοσηλευτών, από τη Δικαιοσύνη -και όχι επιλεκτικά ή με διάθεση συμψηφισμών.

Με μία σκληρή ανακοίνωσή, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι για τον επίμαχο διαγωνισμό έχουν υποβληθεί, «όχι μία, ούτε δύο, αλλά 197 ενστάσεις μετά την ανάρτηση των επιτυχόντων ιατρών και νοσηλευτών».

Να σημειωθεί ότι η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με το ΚΕΕΛΠΝΟ κρατάει αρκετό διάστημα, ενώ παρά τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, η πολιτική ηγεσία απέλυσε τελικά τον πρόεδρο Αναστάσιο Γιαννόπουλο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των αναρτήσεων - δηλώσεων του Αν. Υπουργού Υγείας κ Π. Πολάκη, το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ καθιστά σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα σταματήσει σε καμία περίπτωση να προασπίζεται την αλήθεια, παρά τις επιθέσεις που ανοιχτά δεχόμαστε λόγω της πρωτοβουλίας μας να καταγγείλουμε το μείζον ζήτημα της απόκρυψης στοιχείων από τον Εισαγγελέα.

Η εποχή που οι Εργαζόμενοι αποτελούσαν τα εξιλαστήρια θύματα ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει ούτε ένας Εργαζόμενος στις πλάτες του οποίου θα φορτωθούν ευθύνες άλλων και πολύ περισσότερο ευθύνες που δεν του αναλογούν εκ της θέσεώς του. Ας το καταλάβουν καλά όλοι, όσο και αν αυτό τους ενοχλεί, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Κατά τον ίδιο απόλυτο και σαφή τρόπο, το Σωματείο Εργαζομένων θα προστατεύσει και τους 260 Συναδέλφους μας, ιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ, οι οποίοι προσφέρουν απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τους χρειαζόμαστε ΜΟΝΙΜΑ και όχι περιοδικά!

Αυτό που θέλουμε να διερευνηθεί είναι τυχόν ευθύνες επί της διαδικασίας και ΜΟΝΟ. Και επειδή τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα και δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης ή αλλοίωσης:

Όχι μία, ούτε δύο αλλά 197 Ενστάσεις υπεβλήθησαν μετά την ανάρτηση των επιτυχόντων ιατρών και νοσηλευτών! Άρα ΟΧΙ ΚΑΜΙΑ, ΑΛΛΑ 197 ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ - αριθμός ρεκόρ που υπερβαίνει κατά πολύ τις ενστάσεις παλαιότερων διαγωνισμών- μέρος των οποίων υπεβλήθησαν στην υπηρεσία μέσω πληρεξούσιων δικηγόρων κοινοποιούμενες και στο Συνήγορο του Πολίτη. Την ίδια στιγμή που ο Αν. Υπουργός Υγείας παραδέχεται τον ελέγχο και την επεξεργασία των φακέλων των υποψηφίων και την κατάρτιση πίνακα επιτυχόντων από μέρους του Υπουργείου Υγείας, το χρονικό των παραπάνω ενεργειών δεν δόθηκε στον Εισαγγελέα από τον κ. Ρόζενμπεργκ. Αυτή είναι η αλήθεια!

Και για να τελειώνουμε και με τα υπόλοιπα ψέματα:
1) Δεν έχει υπάρξει ποτέ καμία καταγγελία για παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων σε διαδικασία προσλήψεων. ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ τον Αν . Υπουργό Υγείας να φέρει έστω και μία.
2) Το Σωματείο Εργαζομένων δεν μετείχε και δεν μετέχει με εκπρόσωπό του στο ΔΣ του Οργανισμού. Για αυτόν τον λόγο κανείς δεν έχει να μας προσάψει τίποτα, δεν χρωστάμε σε κανένα και κανείς δεν μας κρατάει. Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις και σε επιθέσεις.
3) Ενημερώνουμε τον Αν. Υπουργό Υγείας ότι από τις 6 Οκτωβρίου 2016 έχουμε ζητήσει εγγράφως (ορμώμενοι και από σχετικές παρατηρήσεις του πορίσματος του ΓΛΚ) να μας κοινοποιηθεί το σύνολο των πραγματοποιηθεισών δαπανών του Οργανισμού το προηγούμενο 5μηνο για να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου, αν και ποιος "χρωστάει" σε ποιόν, αν και ποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι.

Όλα στη Δικαιοσύνη, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς συμψηφισμούς, με απόλυτο και όχι επιλεκτικό σεβασμό σε αυτή.

ΥΓ: πριν 15 - 20 χρόνια οι περισσότεροι εξ ημών βρισκόμασταν στα Πανεπιστημιακά θρανία. Τακτικές συλλογικής ενοχοποίησης δεν περνάνε! Ειδικά από αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποίησαν κάθε χαραμάδα του συστήματος που τώρα καταγγέλλουν...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΕΛΠΝΟ Παύλος Πολάκης ανακοίνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ